2019. május 24. Eszter, Eliza
Készülődés a télre: családi nap a Miskolci Állatkertben
minap.hu
|
2018. november 15. 16:10
|
frissítve: 2018. november 17. 17:05
Szombaton a Miskolci Állatkertben egész napos családi program során ismerkedhetünk meg az állatok ösztönös, télre készülő szokásaival. Azt is megtudhatjuk, hogyan lehet segíteni az állatokat ebben a számukra gyakran nehéz időszakban.

miskolci_allatkert_bejarat.jpg

Közeledik a tél: az állatok ösztönösen készülnek a télre, hidegre, a fagyokra, természetes élelemforrásaik elapadására. Ám nemcsak a vadon élők, hanem az állatkerti állatok is készülnek a zordabb időjárásra. Hogyan történik ez a felkészülés? November 17-én, szombaton a Miskolci Állatkertben egész napos családi program során ismerkedhetünk meg az állatok ösztönös, télre készülő szokásaival, viselkedésükkel, és azt is megtudhatjuk, a hétköznapokban hogyan lehet segíteni az állatokat ebben a számukra gyakran nehéz időszakban.

A program során az Oktatóteremben az Állatkert munkatársai a résztvevőkkel közösen madárkalácsot készítenek, ami a hazánkban telelő madarak egyik kedvenc csemegéje. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület jóvoltából aznap megismerkedhetünk a madáretetők téli vendégeivel, és megtudhatjuk azt is, hogyan segíthetjük a madarakat télen, valamint játékos feladatok is lesznek majd. A szokásos hétvégi látványetetéseken kívül 11 órától szakvezetéssel egybekötött séta során az állatok téli szokásaival ismerkedhetünk, 14 órától pedig közösen a vendégekkel elviszik telelni a görög és mór teknősöket.

Program:

10:00-15:00: Madárkalács készítése az Oktatóteremben
10:00-14:00: Játékos feladatok és ismeretterjesztő beszélgetések az MME tagjaival
11:00: Szakvezetéssel egybekötött állatkerti séta
14:00: Görög és mór teknőseink felkészítése a telelésre

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat