2019. december 14. Szilárda
Kétéves a Miskolci Önkormányzati Rendészet
Miskolc TV
|
2015. március 31. 18:40
|
frissítve: 2015. április 02. 09:43
2013 óta csaknem ötvennel többen dolgoznak és most újabb bővítés következhet. A miskolci Fidesz-KDNP ugyanis bevezetné az úgynevezett seriff-rendszert. A tervek szerint minden választókerület saját közösségi rendészt kapna, akitet a lakók gyorsabban érhetnének el. Miskolc lehet az első hazai nagyváros, ahol működhetne ez a rendszer.
Nem

Az Avason, a Hideg-soron, a számozott utcákban és a Tetemváron is átfogó, rendszeres hatósági ellenőrzések  kezdődtek Miskolcon 2011-ben. Két éve pedig április elsején megalakult a Miskolci Önkormányzati Rendészet. A kezdeti 90 fős létszám mára csaknem 140-re bővült.

rendeszet_lyuko_140529_ja_7.jpg

2012-től lovas mezőőrök is segítik az ellenőrzéseket és folyamatosan bővül a térfigyelő kamerarendszer is, most több mint 130 ilyen eszkköz figyeli az utcákat és tereket, hamarosan újabb 15-öt szerelnek fel, többek között az Avason, Lyukóban és a Magashegyen.

Az elmúlt négy évben több mint 40 százalékkal csökkent a közterületi bűncselekmények száma. Az önkormányzati rendészet létszáma hamarosan tovább bővülhet, körülbelül 20 fővel. Bevezetnék ugyanis az úgynevezett seriff-rendszert.

"Hatékonyabban dolgozik majd a MÖR, hiszen itt egy olyan jellegű kapcsolattartás és egy olyan jellegű jelenlét valósul meg, ami még nem volt tulajdonképpen Miskolc történetében. Nagyon aktív lesz - és ez a létszámból is adódik"- mondta  Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetője.

rendeszet_jaror_141202_fkcs_4.jpg

Párban járőröznek a rendészek a Győri kapuban. A seriff-rendszer is hasonlóan fog működni. A tervek szerint Miskolc mind a 20 önkormányzati választókörzetben lenne egy olyan rendész, akit közvetlenül elérhetnek a lakók.

A Miskolci Önkormányzati Rendészet 2015-ben 430 millió forint helyett 650 millió forintból gazdálkodhat. A városvezetés azt szeretné, ha a közbiztonság tovább javulna.

seriff_rendszer.jpg

"Egy körzetnek a felelőseként, rendészként többet kell, több információval kell rendelkezniük, mint egy átlag rendész. Természetesen ezek a kiválasztási folyamatok, ezek a specializált munkaterületre lévő besorolások ezekben a napokban, hetekben alakulnak ki."  - mondta Hollósy András, a Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportjának szóvivője.

Az úgynevezett seriff-rendszerről az áprilisi közgyűlés dönt majd. Miskolc lehet az első hazai nagyváros, ahol ez megvalósulna.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat