2023. március 30. Zalán
Kétmillió plusz nyolcszázezer – újra megbüntették a DVTK-t
dvtk.eu
|
2014. december 10. 09:40
|
frissítve: 2014. december 11. 06:16
Újra kétmillió forint befizetésére kötelezte a diósgyőri klubot a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a DVTK-FTC mérkőzéssel kapcsolatos, előre meghirdetett új eljárás keretében. A DVTK–Újpest mérkőzésen történtek miatt pedig nyolcszázezer forintot kell befizetniük.

Mint ismert, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) a DVTK–FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt mint visszaesőt, szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok többszöri, hosszan tartó bekiabálásáért (az ellenfél csapata és játékosa, valamint az MLSZ szidalmazása) és kirekesztő, más nemzetet sértő megnyilvánulásért kétmillió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte – tájékoztatott a dvtk.eu.

A DVTK a döntéssel nem értett egyet, ezért első lépésként tárgyalás megtartását kérte, majd amikor a fegyelmi bizottság hatályban tartotta eredeti döntését, benyújtotta jogi érvekkel alátámasztott fellebbezését, melyben a döntést több pontjában vitatta és az elsőfokú határozat hatályon kívül helyezését, illetve a büntetés mérséklését kérte.

Az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága november 19-ei ülésén a bizottság – szabálysértő volta miatt – hatályon kívül helyezte a döntést, majd új, elsőfokú eljárás lefolytatására utasították a fegyelmi bizottságot.

A fegyelmi bizottság tegnap újra összeült, a helyszínen Dányi Szilárd, a DVTK jogi képviselője mellett Szabó Tamás ügyvezető is megjelent. Az új eljárás keretében a DVTK–FTC mérkőzésen történtek miatt a FEB a Diósgyőrt mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (az ellenfél sportszervezet, az ellenfél csapat játékosának és az MLSZ-nek a szidalmazása) és más nemzetet érintő, kirekesztő megnyilvánulása miatt újra kétmillió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A DVTK állásfoglalása szerint ugyanazokat a hibákat vétette az új tanács is, mint a korábbi, és figyelmen kívül hagyta a fellebbviteli bizottság instrukcióit, a határozat meghozatala tekintetében – mondta el Dányi Szilárd, a DVTK jogi képviselője.

– Klubunk álláspontja szerint ez a döntés nemcsak a büntetés mértéke, hanem az abban szereplő indoklás miatt is ugyanolyan rossz, mint a korábbi volt. A fentiek miatt ezúttal is élni fogunk a jogi lehetőségeinkkel és benyújtjuk a fellebbezést.

A fegyelmi bizottság tárgyalta a DVTK–Újpest FC mérkőzésen történteket is. A FEB a Diósgyőr–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt mint visszaesőt, rendezési hiányosság (pirotechnikai eszközök bevitele), szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (a vendég sportszervezet, az MLSZ és a játékvezető szidalmazása) és pirotechnikai eszközök használata miatt 800 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A bizottság figyelembe vette, hogy a sportszervezet szurkolóinak megbotránkoztató magatartása és pirotechnikai eszközök használata miatt is visszaesőnek minősül.

A bizottság a Diósgyőr–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (a hazai és más sportszervezetek, valamint az MLSZ szidalmazása) és pirotechnikai eszközök használata miatt 800 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A FEB döntésekor figyelembe vette, hogy a sportszervezet szurkolóinak megbotránkoztató magatartása és pirotechnikai eszközök használata miatt is visszaesőnek minősül.

A fegyelmi bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás – szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt – segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat