2020. május 25. Orbán
Kimagasló eredményekkel tértek haza Fokvárosból a miskolci mazsorettek
Muntyán Bernadett
|
2018. október 05. 14:42
|
frissítve: 2018. október 08. 15:35
Két miskolci lány öt kategóriában is kimagasló eredményt ért el a Majorette-World Federation harmadik világbajnokságán. A város büszkeségei a szeptemberi világbajnokság után jelenleg egy októberi világkupára edzenek – ismerve a lányokat, ott is bezsebelnek majd jó néhány érmet.

Május 12-én Kunszentmártonról, az országos bajnokságról jutottak be a prágai XV. Mazsorett Európa Bajnokságra a Miskolci Majorette Együttes, ahonnan kvalifikálták magukat a dél-afrikai, őszi világbajnokságra.

mazsorett.jpeg

– Szeptember 21-23. között a Majorette-Sport World Federation megrendezésében került sor a harmadik mazsorett világbajnokságra, amin két versenyzővel vettünk részt – tájékoztatta portálunkat Grán Orsolya, a Miskolci Majorette Együttes művészeti vezetője.

Két duó és három szóló produkcióval indult a vb-n Czinege Szonja és Muszbek Noémi, a Miskolci Majorette Együttes tagjai, ahonnan igen szép eredményekkel tértek haza. Senior mace duó/trió kategóriában 4. helyezést, senior mace szólóban és senior 2 botos szólóban 9. helyezést, valamint 1 botban 10., és senior botos duó/trió kategóriában is 10. helyezést értek el a miskolciak. – Jobb helyeken végeztünk most, mint Prágában az Európa Bajnokságon ugyanezzel a produkcióval – emelte ki a művészeti vezető.

mazsorett.jpeg

– A fokvárosi világbajnokság anyagilag nagyon megterhelő – tudtuk meg Grán Orsolyától –, így sajnos a mi mazsoretteseink közül sem tudta mindenki megmutatni magát ezen a megmérettetésen. Ugyan 7 kategóriában is kijutottak a leányaink Dél-Afrikába, de csak Szonja és Noémi tudta képviselni a miskolci együttest. Éppen ezért – mivel más országok mazsorettesei is hasonlóan jártak –, rendeznek még egy Világkupát, Zágrábban október 27-28. között. Jelenleg erre készülnek az együttes tagjai.

Majorette-Sport World Federation Championhship:

  • Senior mace duó/trió: Czinege Szonja és Muszbek Noémi,
  • Senior bot duó/trió: Czinege Szonja és Muszbek Noémi,
  • Senior 2 bot szóló: Czinege Szonja,
  • Senior 1 bot szóló: Czinege Szonja,
  • Senior mace szóló: Czinege Szonja.
Nem

Olvasnivaló

Ajánlat