2024. február 29. Anonymus
Kosárlabda: rangadót nyert a MEAFC!
Doros L.
|
2015. január 17. 20:25
|
frissítve: 2015. január 19. 05:27
Mozgalmas volt a hétvége a MEAFC férfi kosárlabdacsapatai számára. A MEAFC II pénteken este Cegléden vendégszerepelt, míg az NB II Keleti csoportjának táblázatát vezető MEAFC I szombaton este, hazai környezetben rangadót játszott.

Meglehetősen szokatlan időpontban, pénteken este fél kilenckor kezdődött Cegléden a mérkőzés, melyre a miskolciak egy kissé megviselten készültek, ugyanis mögöttük volt egy kiadós, 220 kilométeres utazás. Ennek ellenére az első negyedben remekül tartották magukat, és jó taktikával partiban tudtak lenni ellenfelükkel. A találkozó sorsa a második negyedben dőlt el, ekkor ugyanis a hazaiak egy 8-0 arányú rohammal kezdtek, és erre nem volt válaszuk az egyetemistáknak. Igaz, a folytatásban ebből sikerült valamit ledolgozni, de ez jelentős energiákat emésztett fel.

meafc_deac_150117_fkcs_12.jpg

A második félidő kezdetén is tartotta magát a vendég együttes, 4 pontra közelítette meg vetélytársát, ám ezt követően elfogyott az erő, és a fizikálisan jobb karban lévő hazaiak kihasználták. Az utolsó negyedben még jobban kidomborodott az alföldi csapat fölénye, ebben az időszakban a miskolciak sok technikai hibát követtek el. A MEAFC gárdájában ezúttal nem akadt kiemelkedő teljesítmény, azt viszont mindenképpen el kell mondani, hogy a vereség reális, hiszen jobb csapattól kaptak ki, viszont ennek az aránya túlzott.

Szombaton este sokan látogattak ki az Egyetemi Körcsarnokba, ahol hatalmas csatát ígért a Keleti csoport rangadója. Ezt a bajnokságban első helyen álló MEAFC I (kilenc győzelem, egy vereség) a második helyet elfoglaló DEAC (hét győzelem, egy vereség) ellen játszotta. A tét nagy volt, hiszen miskolci győzelem esetén az egyetemisták kissé leszakították volna ellenfelüket, debreceni győzelemnél viszont a hajdúsági alakulat került volna kedvezőbb helyzetbe.

meafc_deac_150117_fkcs_8.jpg

Mindkét csapat idegesen és könnyű hibákat elkövetve kezdte a találkozót, a dobások nem voltak elég pontosak, így egyik fél sem tudott lépéselőnybe kerülni. Az idő múlásával aztán a hazaiak nyugodtak meg gyorsabban, igaz, ehhez jelentős segítséget nyújtottak a lelkesen szurkoló drukkerek. Az lett az eredmény, hogy az első negyedben 6, a másodikban 5 pontot sikerült ráverni a Debrecen csapatára, és ez megnyugtató előnyt jelentett.

A harmadik negyedben bekövetkezett egy kis rövidzárlat, ráadásul a vendégek távolról is eredményesen vették célba a kosarat, így hat pontot le is tudtak dolgozni. Ezúttal a gól gyáros Szojka takarékosabban termelt, de szerencsére Drahos nem spórolt, és a negyedik negyedben jött az eredmény, ismét miskolci sikert lehetett elkönyvelni.

meafc_deac_150117_fkcs_3.jpg

Fotó: F. Kaderják Cs.

A MEAFC végig jó játékot nyújtott, kézben tartotta az irányítást és megérdemelten nyerte meg a rangadót, amely után lépéselőnybe került legnagyobb vetélytársával szemben és továbbra is őrzi vezető pozícióját a táblázaton!

Eredmények:
Ceglédi KK – Miskolci EAFC II 89-66 (23-20, 21-16, 19-14, 26-16).
Cegléd, NB II férfi, Keleti csoport. MEAFC II: Baptiszta (13), Fejes (12), Tamás (7), Sneider (10/6), Sörlei (13). Csere: Szőke (7), Tóth (4), Hegedűs. Edző: Sneider Zoltán.

Miskolci EAFC I – Debreceni EAC 95-86 (25-19, 22-17, 21-27, 27-23).
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, NB II férfi, Keleti csoport. MEAFC I: Drahos (24), Szepesi (14), Szojka (4), Kiss (9), Tóth T. (14). Csere: Tóth G. (10), Radányi, Nádasi (6), Takács (11), Áron, Szabó A., Fazekas (3). Edző: Bene Szilárd.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat