2021. augusztus 04. Domonkos, Dominika
Kupakgyűjtés Zsófi műtétjéhez
Farkas Ildikó
|
2015. március 02. 16:12
|
frissítve: 2015. március 04. 12:37
Egy kamionnyi kupakra lenne szüksége Mátyás Zsófinak ahhoz, hogy járni tudjon. A két és féléves hejőcsabai kislány csecsemőkori agybénulás miatt lett mozgáskorlátozott. Műtétjét Barcelonában el is vállalta egy orvos, az operáció azonban másfél millió forintba kerül. A kislányért mozgalom indult az interneten.
Nem

 

kupakgyujtes_zsofi_150302_fkcs_2.jpg

Zsófi és édesanyja; Fotó: F.Kaderják Csilla

Mátyás Zsófi két és fél éves, de nem tud járni. Koraszülöttként jött a világra ikertestvérével Grétával együtt. Zsófinál azonban 8 hónapos korában csecsemőkori agybénulást diagnosztizáltak az orvosok.

– Elhalt az agyában a mozgatásért felelős terület és jelenleg ő mozgássérültnek számít, önállóan csak kúszni képes. Ezt már másfél éve megteszi önállóan, de nem tudunk továbblépni, annyira gyenge a háta, illetve merevek a végtagjai – mondta Kolozsvári Katalin, Zsófi édesanyja.

kupakgyujtes_zsofi_150302_fkcs_4.jpg

A kislánynak műtétre lenne szüksége ahhoz, hogy társaihoz hasonlóan járni, mozogni tudjon. Magyarországon azonban nem vállalták a beavatkozást, Zsófit így Barcelonában fogják megműteni. A családnak azonban nincs másfél millió forintja, ezért egy közösségi oldalt hoztak létre azok, akik segíteni szeretnének a kislánynak és családjának.   

– Ez a csoport már létrejött, és működik – nyilatkozta Királyháziné Marsovszki Erika. – Nagyon szép számban emelkedik a tagok száma, és már  országos szinten jönnek visszajelzések a gyűjtéssel és a gyűjtőpontokkal kapcsolatban. Sikerült elkészítenünk egy plakátot is, amelyen Mátyás Zsófika képe látható. Nagyon reméljük, hogy minél több kupak fog összegyűlni.

Az összegyűjtött kupakokat egy hulladék újrahasznosítással foglalkozó cég váltja pénzre. 

– A kupakokat kilogrammonként 75 forintért vásároljuk fel – tájékoztatott Hermann Ágoston, a csömöri Etilén 95 Kft kereskedelmi vezetője. –  Így aki ezeket összegyűjti, annak kisebb mennyiség esetében azonnal fizetünk. Nagyobb mennyiség esetében pedig számla alapján átutalással váltjuk készpénzre az összegyűjtött hulladékot.

kupakgyujtes_zsofi_150302_fkcs_6.jpg

Ahhoz, hogy Zsófi járni tudjon egy kamionnyi, vagyis csaknem húsz tonna kupakot kellene összegyűjteni. A támogatók nyitottak egy számlaszámot is: OTP Bank 11773346-04674063  Ide is várnak felajánlásokat.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat