2019. július 19. Emília
Lapszemle: "A bevándorlás már senkinek se olyan jó dolog … mint eddig"
Mike György
|
2018. június 13. 17:15
|
frissítve: 2018. június 15. 16:33
Június 10-én vasárnap Matteo Salvini olasz belügyminiszter visszautasította az SOS Mediterránée hajójának kikötését 600 illegális bevándorlóval a fedélzetén. A feltűnő döntés nagy zavart okozott egész Európában.

sosmediterran.jpg

Az európai „populista” pártok mindenütt, ahol kitartóan és bátran beszélnek a bevándorlásról megnyerik a választásokat majd ezután meghozzák a szükséges döntéseket is. Csak a magyarok keménységére volt szükség, amelyet az olasz kiáltás követett, és Európában hirtelen mindenki szabadon kezdett el beszélni.

A bevándorlás kérdését, amelyet oly régóta tekintettünk lehetőségnek, immár mindenki olyan problémának látja, amelyet Európa nem tudott megoldani. Az olasz belügyminiszter mostani döntése a legfényesebb bizonyítéka ennek. Mióta megtiltotta a migránsokat szállító hajó kikötését Olaszország partjainál, az európai vezetők riadtan félrenéznek, mintha semmit nem hallanának és látnának, és csak azt várják, hogy megoldódjon a probléma, …nélkülük. Amit aztán a mindenki által ismeretlen spanyol miniszterelnök meg is tett.

A népvándorlás tehát egy probléma. Európa számára nagyobb, mint minden más földrész számára, elég ehhez az afrikai demográfiai robbanásra tekinteni.       

Cselekedni kell tehát, ezt már senki nem vonja kétségbe. És nemzeti szinten. Hiszen látni kell, hogy eddig Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Olaszország nemzeti szinten hoztak döntéseket. Még Nagy-Britannia is ezt tette a Calais-i menekültekkel kapcsolatban.      

valeursactuelles.fr francia konzervatív hetilap/ Charlotte Dornellas      

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat