2022. december 03. Ferenc
Lélekemelő, éltető irodalmi szalon a Miskolc Caféban
K. I.
|
2014. november 27. 12:19
|
frissítve: 2014. november 28. 11:07
Erzsébet csodái címmel zenés irodalmi műsorra várta az érdeklődőket szerda délután az Éltető Lélek Irodalmi Kör és a Miskolc Café, ahol egyúttal könyvbemutatót is tartottak. A belvárosi kávézó gőzerővel készül az adventi időszakra is.

irodalmi_szalon_141126_vcs_2.jpg

Fotó: Végh Csaba

A zenés irodalmi esten megemlékeztek Árpádházi Szent Erzsébetről az Éltető Lélek Irodalmi Kör tagjai, a szereplők között ott találtuk Bognár Lili Jankát, Hortai Ritát, Kocsisné Heiler Évát, Szepesszentgyörgyi Évát és Sztahura Ágnest.

Az irodalmi műsort követően pedig bemutatták a Miskolci minorita templom című könyv- és fotóalbumot, mely reprezentatív módon, művészi szinten mutatja be a barokk műemléktemplom építészeti és belső berendezési tárgyait. Az album tartalmazza a templom építésének történeté, az alapító Kelemen Didák életét és a minorita templom lelkiségét is. A kötet szerkesztője az Éltető Lélek Alapítvány elnöke, Várhelyi Krisztina volt. A könyv bemutatójáról írt cikkünket ITT olvashatja.

irodalmi_szalon_141126_vcs_4.jpg

Az adventi programokra is készül már a belvárosi bolt és kávézó. Mint Blaskó Krisztián üzletvezetőtől megtudtuk, december 7-e kivételéve minden adventi vasárnapon – tehát már most hétvégén is –, délután 5 órától ünnepváró dalokat énekel a Miskolc Bolt és Kávézó előtt a Baross Örömdalkör. Olyan ismert és közkedvelt dallamok csendülnek majd fel a sétálóutcán, mint a Csendes éj, Leonard Cohen Hallelujah-ja, vagy éppen a Szent karácsony.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat