2019. március 26. Emánuel
"Levéltárak nélkül nincs múltunk és nincs jelenünk" - regionális konferencia a MAB Székházban
minap.hu/Miskolc TV
|
2018. november 07. 16:44
|
frissítve: 2018. november 09. 21:09
Regionális levéltáros konferenciát rendeztek szerdán délelőtt Miskolcon, a MAB Székházban. A rendezvényen szakmai előadások hangzottak el aktuális kutatásokról, és eszmét cseréltek a levéltárak helyéről, szerepéről is az internet világában.

leveltar_konferencia_181107_ja_1.jpg

A rendezvény házigazdája Kis József, a Nemzeti Levéltár Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltárának igazgatója voltmegyei levéltár-igazgató volt

A regionális levéltáros konferenciát Gyulai Éva, az MTA MAB Történelemtudományi és Néprajzi Szakbizottságának elnöke, valamint Ö. Kovács József, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgató-helyettese nyitotta meg. Kiemelték, ez a rendezvény is jelzi azon törekvés sikerét, hogy az eredményes munka érdekében összefogjanak a különböző régiók levéltárosai.

leveltar_konferencia_181107_ja_12.jpg

– A levéltár mindig nyitott – fogalmazott Ö. Kovács József. – A kérdés az – hangsúlyozta –, hogy az embereknek van-e motivációjuk arra, hogy a hivatalos ügyeken túl is megforduljanak, érdeklődjenek, kutassanak a levéltárakban. A Magyar Nemzeti Levéltár főigazgató-helyettese ugyanakkor hozzátette: a mai világban, amikor gyakorlatilag mindenki digitális módon tájékozódik a honlapokon keresztül, a levéltár is nagy hangsúlyt kap az elektronikus nyilvánosságban.

leveltar_konferencia_181107_ja_8.jpg

A konferencia zárásaként az emlékezés koszorúját helyezték el Miskolczi-Simon János, Miskolc város egykori allevéltárnokának jelképes sírjánál az Avasi Református Temetőben.

leveltar_konferencia_181107_ja_14.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat