2024. április 13. Ida
Marad a napos, száraz idő
minap.hu
|
2016. szeptember 29. 14:18
|
frissítve: 2016. szeptember 30. 11:54
Péntek estig a Kárpát-medence fölé továbbra is általában száraz, enyhe levegő áramlik, folytatódik a nyáriasan meleg idő.

Éjjel kevés fátyol- és gomolyfelhő várható, majd mindenhol kiderül az ég. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Reggelre általában 8 fokig csökken a hőmérséklet.

misk_ej_3.jpg

Holnap napközben többnyire gyengén felhős, napos, száraz időre lehet számítani. A délnyugati szél helyenként megélénkül. Délutánra 24 fokig emelkedik a hőmérséklet. Melegfronti hatás van térségünkben.

misk_nap_3.jpg

Szombaton még front- és csapadékmentes, gyengén felhős, napos, nyáriasan meleg időre van kilátás. Vasárnap a hosszabb-rövidebb napsütést követően nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól a Dunántúlon egyre többfelé elered az eső, záporeső.

A jövő hét első felében gyakran lesz erősen felhős az ég, csak rövid napos periódusokra számíthatunk. Több helyen várható eső, záporeső, nagyobb eséllyel a keleti országrészben. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat az északi, északkeleti szél. Átmeneti enyhülés után ismét erősödik az éjszakai lehűlés és jelentősen gyengül a nappali felmelegedés.

mi_tav_3.jpg

Szent Mihály napja a gazdasági év fordulója volt elődeinkél. Ilyenkor kezdték törni a kukoricát, a Szent György napon kihajtott jószágot ekkor hajtották haza. Sokféle időjárásjóslás is kapcsolódik ehhez a naphoz. Egyes helyeken úgy vélték, hogyha még nem mentek el a fecskék, akkor hosszú őszre lehet számítani. Másfelé azt mondták, hogy "Ha Szent Mihály lova deres, akkor behozza a telet". De ismert a következő rigmus is: "Szent Mihálykor keleti szél / Igen komoly telet ígér".

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat