2019. május 21. Konstantin
Megfélemlítettek, majd raboltak a fiatalkorúak – letartóztatták őket
minap.hu
|
2018. július 18. 08:54
|
frissítve: 2018. július 19. 18:41
A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a három fiatalkorú elkövetőnek a letartóztatását, akik július 14-én, Miskolc belvárosában erőszakkal vették el egy fiatal lány értékeit.

A gyanúsítottak – két lány és egy fiú – késő este Miskolc főutcáján kezdték követni a sértettet és a társaságában lévő másik két fiatalt. Miután leszólították őket, egyikük cipőjét követelték, mire a megrémült lányok közül ketten elszaladtak a helyszínről. A sértett azonban már nem tudott elmenekülni, mert az elkövetők közül a két lány lefogta és a közeli ház falához szorították, majd az egyikük tenyérrel, nagy erővel a halántékán megütötte és megfenyegette, hogy adja oda a táskáját és a telefonját, mert ha nem teszi meg, akkor megöli. Ezt követően lerántotta a sértett válláról a táskáját, majd a fiatal lány kezéből kicsavarta mobiltelefonját. A cselekményt a fiatalkorú fiú nevetve nézte végig, társait ezzel is támogatva a bűncselekmény elkövetésében. A gyanúsítottakat a bűncselekmény helyszínének közelében rövid időn belül elfogta a rendőrség és a sértettől eltulajdonított értékeket lefoglalták tőlük.

A Miskolci Rendőrkapitányság a fiatalkorúakat csoportosan elkövetett rablás bűntettével gyanúsítja, amelyért bűnösségük megállapítása esetén a bíróság akár öt év szabadságvesztésre is ítélheti őket. A letartóztatást a bíróság döntése értelmében javítóintézetben kell végrehajtani.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat