2021. augusztus 05. Krisztina
Megszakadt a DVTK veretlenségi sorozata
dvtk.eu/ minap.hu
|
2019. február 23. 20:18
|
frissítve: 2019. február 26. 12:42
Az OTP Bank Liga 22. fordulójában Újpesten játszott a DVTK. Az első félidő elején rögtön vezetést szerzett a hazai csapat, majd a második játékrész kezdetén megduplázták az előnyt. Ezután egyre jobban kitámadott a DVTK, amit újabb gólokkal használt ki a hazai csapat. Ezzel megszakadt a DVTK nyolc mérkőzésen át tartó, veretlenségi sorozata.

Obinna Nwobodo már az ötödik percben megszerezte a vezetést az Újpestnek, de a DVTK védelme az első félidőben még megbízhatóan működött. Láthatóan az volt a taktika, hogy nem erőltetik a támadást a remek formában játszó hazaiak ellen – szisztematikusan védekeznek, és várják az alkalmat a kontrákra. Az Újpest folyamatosan jött előre, de a támadások ekkor még folyamatosan lepattantak a diósgyőri védelemről.

A második félidő elején aztán ismét kapott egy gólt a DVTK, és innentől már minden mindegy alapon muszáj volt támadni. Ez pedig nagyon megbosszulta magát, mert amíg a Diósgyőrnek ezen a délutánon semmi nem jött be, addig az Újpestnek szinte minden. Dzenan Burekovic, Novothny Soma és Zsótér Donát is betalált, a hazaiak végül öt góllal, kiütéssel nyertek, s felléptek a dobogóra. A Diósgyőr viszont a kilencedik bajnokiján már nem tudott veretlen maradni.

ujpestjo1.png

OTP Bank Liga 22. forduló

Újpest FC - Diósgyőri VTK 5-0 (1-0)

Mindenekelőtt gratulálok az Újpestnek, mert véleményen szerint nagyon jól játszottak - értékelt a mérkőzés után Fernando Fernandez diósgyőri vezetőedző. - Semmit nem úgy csináltunk, ahogy előre elterveztük. Ismertük az Újpest erősségeit, mégsem tudtuk semmit tenni ellene. A foci olyan, mint az élet, amikor nem vagy eléggé alázatos, az megbosszulja magát. Szomorú vagyok, hogy nem tudtuk egymás után három-négy alkalommal egymáshoz passzolni, pedig a passzjáték az erősségünk, de ez az ellenfél érdeme is. Tisztában voltunk azzal, hogyan támadnak le, de hiányzott a játékosokból az önbizalom. Nem tudtuk megvalósítani azokat a játékelemeket, amire készültünk, elsősorban a védelemben volt gondunk volt, sok labdát veszítettünk. 

A szurkolóinkra viszont ezúttal sem lehetett panasz, köszönöm szépen, hogy ilyen sokan elkisérték a csapatot! Büszkék lehetünk Orosz Donátra is, aki ugyan még csak 16 éves, de már hónapok óta velünk készül. Az élvonalban ma mutatkozott be, de a Magyar Kupában már kapott korábban szerepet. Tehetséges játékos, akinek természetesen sokat kell még fejlődnie, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy minőségi perceket kapjon az NB I.-ben. Nem csak neki, hanem a csapatnak és a klubnak is fontos, hogy ilyen fiatalokhoz tudok nyúlni, akik a saját akadémiánkról kerülnek ki.
Sokat kell még dolgozunk, hogy újabb győzelmeket arassunk, mert szoros a mezőny, és nagy harc lesz a bennmaradásért. Az elmúlt nyolc mérkőzésen sok pontot szereztünk, ma viszont nem sikerült. Véget ért a nyolc mérkőzés óta tartó veretlenségi szériánk, és mondhatjuk, hogy visszatértünk a földre. Mostantól azon dolgozunk, hogy újabb pozitív sorozatot építsünk. Még 11 mérkőzés maradt a bajnokságból, ez idő alatt kell elérni a céljainkat - zárta szavait Fernando Fernandez.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat