2022. december 02. Melinda, Vivien
Megtagadta a szivárványos karszalag viselését egy mélyen hívő horvát labdarúgó
777.hu
|
2018. augusztus 29. 14:21
|
frissítve: 2018. augusztus 30. 09:14
Mély hite és a keresztény értékrendekkel való ellentét miatt nem volt hajlandó reklámozni az LMBTQ mozgalmakat Josip Brekalo.

Hatalmas botrányt kavart Németországban, hogy a Vfl Wolfsburg horvát klasszisa, Josip Brekalo megtagadta az LMBTQ-t reklámozó szivárványszínű karszalag viselését. A német csapat vezetősége úgy döntött, hogy egy reklám keretében kiáll a homoszexualitást és transzszexualitást hirdető mozgalmak mellett. Fel is kérték a klub egyik legnagyobb sztárját, a húsz éves Josip Brekalót, hogy pózoljon a szivárványszínű karszalaggal, azonban nem várt választ kaptak:

„Mélyen hívő ember vagyok, aki nagyon vallásos családban nőtt fel. Elfogadom, ha valaki más értékeket képvisel, de nem hirdethetek, és nem viselhetek egy olyan szimbólumot, amely nem egyezik a keresztény világnézetemmel.” – húzta alá.

brekalo_szivarvany_kiallas_megtagadas.jpg

A horvát bajnok és kupagyőztes középpályást homofóbiával vádolták meg tettét követően. A Wolfsburg klubja játékosának visszautasítása után kénytelen volt mást keresni, végül Joshua Guilavogui pózolt a karszalaggal.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat