2019. május 21. Konstantin
Megújul a Csodamalom Bábszínház és a Művészetek Háza infrastruktúrája
minap.hu
|
2018. július 17. 09:54
|
frissítve: 2018. július 19. 18:42
Közel 240 millió forintból felújítják a bábszínház színháztermét, a Művészetek Házában pedig például kicserélik a nézőtéri székeket. Mindezt annak érdekében, hogy a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra érkezők még kényelmesebben, jobb körülmények között élvezhessék a vetítéseket.

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál 2004 óta önálló vonzerőt képviselő, külföldi látogatók érdeklődésére is számot tartó rendezvény, melyet minden évben a Művészetek Házában és jó ideje a Csodamalom Bábszínházban rendeznek meg. A fesztivál alatt mindkét helyszínen filmvetítések folynak jellemzően a kora délelőtti óráktól késő estig. A több mint egyhetes rendezvényen általában 120-140 filmet mutatnak be, mintegy 40 országból és a vetítéseknek 20-25 ezer nézője van.

babszinhaz_180717ml_9.jpg

Fotó: Mocsári László

A projekt részeként a Kossuth utcán található Csodamalom Bábszínházban két új vetítőtermet alakítanak ki, az egyik a jelenlegi műszaki terem, a másik, egy kisebb földszinti terem, ahol a szükséges légtechnikával (szellőzés, hűtés) teszik lehetővé a mozizást. A beruházás részeként felújítják a színháztermet is: új vetítővászon és új székek várják majd a filmkedvelőket. Megújulnak továbbá a közösségi fogadóterek, vizesblokkok és megvalósul az épület akadálymentesítése is – tájékoztatott közleményében a miskolci polgármesteri hivatal.

babszinhaz_180717ml_5.jpg

A Művészetek Házában az Uránia és a Béke termet érinti a fejlesztés. A projekt részeként kicserélik a nézőtéri székeket és beszereznek a rendezvényhez szükséges technikai eszközöket.

muveszetek_haza_180717ml_6.jpg

A fejlesztésnek köszönhetően várhatóan már az idei filmfesztiválra látogatók száma és elégedettsége is nőni fog. A kivitelezési munkák teljes körűen 2019 őszére befejeződnek.

muveszetek_haza_180717ml_4.jpg

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében benyújtott, TOP-6.1.4-16-MI1-2017-00001 azonosítószámú, „Rendezvényhelyszínek infrastrukturális fejlesztése” című támogatási kérelme 236,5 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt részeként újul meg a Csodamalom Bábszínház és a Művészetek Háza infrastruktúrája.

A beruházás 100 százalékos támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat