2019. március 25. Irén, Irisz
Metaforikus történetek kollázsokkal és virágokkal
minap.hu
|
2018. november 09. 12:33
|
frissítve: 2018. november 10. 19:47
Anna Šimkuličová homonnai újságíró képeiből nyílik kiállítás november 14-én, szerdán délután 3 órakor a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban.

Az újságírók munkájuk során tényekkel dolgoznak. Anna Šimkuličová viszont szabadidejében alkot, így természetes, hogy nagy teret enged képein a fantáziának, örömmel merül el az absztrakció világában, mesél el metaforikus történeteket.

Korábban sokat dolgozott a hagyományos festészeti eszközökkel, például olajjal. Újabban viszont szívesebben használja a kollázst, a számítógépes technikákat, mert mint mondja, a kombinált technikákkal jobban el tud merülni a metaforák világában, jobban meg tudja ragadni a női valóságot.

Ilyen, kollázsokkal elmondott történeteket hoz most el Miskolcra, a Szabó Lőrinc Könyvtárba is. Az ismerni vélt, mindennap látott virágokból, formákból, színekből szőtt képes meséket ajánlott többször is „elolvasni” a teljes megértéshez. Így érdemes eljönni a november 14-én, szerdán délután 3 órakor kezdődő megnyitóra, ahol az alkotó személye és Mezei Zsuzsa művésztanár megnyitó szavai segítenek a meg- és felismerésben. Majd később, csendesebb napokon visszatérni – december 20-ig megtekinthető a kiállítás a könyvtár nyitvatartási idejében.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat