2023. november 30. András, Andor
Miskolc az Utazás kiállításon: „Egyedi kikapcsolódási lehetőségeket tudunk kínálni” (Videóval)
Kujan István
|
2019. február 21. 15:05
|
frissítve: 2019. február 25. 15:29
Miskolc turisztikai kínálata is bemutatkozik a csütörtökön kezdődött budapesti Utazás kiállításon. Vasárnappal bezárólag a Hungexpo pavilonjában a város látványosságairól szóló kiadványokkal, friss információkkal és kóstolókkal várják az érdeklődőket.

Kriza Ákos polgármester a város standjánál úgy fogalmazott, Miskolc egy unikális város, melynek két húzóágazata van: az ipar valamint az idegenforgalom. – A város egyre inkább fokozza azt a tempót, amit évekkel ezelőtt elkezdett – utalt a miskolci stand sokszínűsége mellett a délelőtti bejelentésre, miszerint egy 43 milliárd forintos beruházást valósít meg Miskolcon a Lufthansa.

A városvezető hozzátette: elég csak az Utazás kiállítás miskolci standján szétnézni, hogy láthassuk, mennyi mindent tud kínálni Miskolc a turisták számára. – A többi kiállító várossal összehasonlítva is elmondhatjuk, hogy igazán egyedi lehetőségeket tudunk kínálni a hozzánk érkezőknek – húzta alá Kriza Ákos, hozzátéve: a város még távolról sem használta ki teljes körűen azokat a lehetőségeket, amelyek az idegenforgalmi adottságaiban rejlenek. Miskolc polgármester utalt az újabb, nagyszabású turisztikai beruházásokra, a Diósgyőri vár rekonstrukciójának folytatására, a miskolctapolcai beruházásra, a belváros, a főtér, a történelmi Avas fejlesztésére.

– Amikor felújítottuk a Lillafüredi Függőkertet, a szakma hosszú időn keresztül erről beszélt. Most újabb fejlesztések indultak, amikről véleményem szerint szintén éveken át beszélnek majd elismerően. Miskolc idegenforgalmi attrakcióinak a látogatószáma pedig tovább emelkedik – mutatott a polgármester.

Miskolc értékeiről egy minden eddiginél látványosabb és rendkívül informatív standon érdeklődhetnek a látogatók a vásáron. Gasztronómiai kínálat, éttermek, borászatok, strandok és más desztinációk is bemutatkozási lehetőséget kapnak a standon.

img_20190221_125721.jpg

Egy város vonzerejét mindig növelik a fürdői, Miskolc pedig abban a szerencsés helyzetben van, hogy három fürdővel is rendelkezik. Scheitzner Beáta, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, az utóbbi évek látogatottsági adatai egyértelműen azt mutatják, hogy a város egyik legnagyobb attrakciója és vonzereje a Miskolctapolcai Barlangfürdő. – Ez már régóta így van, s nemrégiben még új lendületet is kapott a barlangfürdő hírneve – ezt a látogatók számának növekedése is mutatja. Éppen ezért nagyon fontos számunkra, hogy az ilyen jellegű kiállításokon megjelenjünk – hangoztatta.

Az ügyvezető hozzátette: a Selyemréti és a Miskolctapolcai Strandfürdő is jól teljesít, utóbbi tavaly második helyet szerezte meg egy közönség-szavazáson, A helyiek kedvenc fürdője kategóriában. A Selyemréti Strandfürdő a 2013-as megújulást követően a családok kedvencévé vált. – A látogatószámok tekintetében átlagos 10 százalékos emelkedést értünk el a három fürdőre vonatkozóan. A Miskolctapolcai Strandfürdőnél ennél is jobbak az eredmények: voltak olyan hónapok, amikor közel 50 százalékkal nőtt a látogatószám az előző évekhez képest. A helyiek is újra felfedezték a lehetőségeket, ismét használják a városi fürdőket, amikre annyira vártak – hangsúlyozta az ügyvezető.

Borbély Roland a Gallay pince képviseletében van jelen Miskolci standjánál. Érdeklődésünkre elmondta, helyi kézműves termékekkel vannak jelen a kiállításon. – Mi adjuk a zip’s étterem borát fehérben és vörösben is, ezeket is kínáljuk itt a standon. Eddig nagyon jó a fogadtatás, mind az ételek, mind a borok elnyerték a látogatók tetszését, sokan dicsérik a minőséget – tette hozzá.

Borbély Roland kiemelte, Miskolc mindig egy „boros” város volt. – Mi, borászok napjainkban is igyekszünk feléleszteni a minőségi bor, a kulturált borozás iránti igényt. Nagyon úgy néz ki, hogy igazunk volt, Miskolcon szeretik az emberek ezt a fajta nedűt, egyre több boros rendezvényt tudunk tartani a városban, óriási igény van ezekre a programokra – emelte ki Borbély Roland.

1g6a3404.jpg

Magyarország első számú turisztikai vására a 42 éves múltra visszatekintő Utazás kiállítás, amit idén február 21-24. között rendeznek meg a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A rendezvény középpontjába idén az élményszerzést, a személyes kapcsolatok kialakítását és a látogatók széleskörű tájékoztatását helyezték a szervezők. Az „Aktív hétvége van” szlogen értelmében egyedi, hosszú hétvégét szerveztek a lehető legtöbb külföldi úti cél, belföldi turisztikai térség, utazáshoz kötődő szolgáltató cég bemutatkozásával. A rendezvényen – ugyanazon helyen és időben - közvetlenül kaphatnak információkat az érdeklődők a desztinációkról, nyaralóhelyekről, szálláshelyekről. Felmerülő kérdéseikre azonnal utazási szakértők válaszolnak. Az egész környezet utazásra inspirál, melyhez szórakoztató programok is társulnak.

Ezek között van például az Afrika Expo és vásár, az aktív sziget, a blogger corner. Információkat tudhatunk meg a Budapest Európa Sportfővárosa 2019-ről, emellett van kölyökpark és karaván szalon is. Az idei rendezvény díszvendégei Algéria, Bács-Kiskun megye és Kecskemét, valamint a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat