2021. április 21. Konrád
Miskolci főpróbát tartott a Szinva Art – hamarosan 15 ezren nézik őket Izraelben
minap.hu
|
2015. július 25. 21:11
|
frissítve: 2015. július 28. 05:10
Mondhatjuk, hogy a miskolciak hamarabb látták a produkciójukat, mint az izraeliek. És ez így is van. A hét elején ugyanis már úton lesznek, hogy a Karmiel Táncfesztiválon mutassák be előadásukat.

A Szinvavölgyi együttes Szinva Art társulata július 27-a és 31-e között Izrael egyik legnagyobb táncfesztiválján, Karmielben lép fel. Velük együtt fellépnék még többek között a párizsi Opera szólistái, a szentpétervári Jégrevű és többek között a Győri Balett is. A vendégszereplésre a fesztivál igazgatója kérte fel őket, újra meghívta a társulatot, így második alkalommal táncolhatnak tizenötezer ember előtt.

szinva_art_150725_ja_18.jpg

A Szinva Art társulat 2008-ban alakult a miskolci Szinvavölgyi Táncegyüttes táncosaiból. A táncműhely koreográfiáiban felismerhető gyökerek a magyar néptánc motívumai, de nem autentikus megfogalmazásban. 

szinva_art_150725_ja_16.jpg

Nagy érdeklődés övezte a főpróbát, amelynek legfeljebb a hely szűkössége szabott határt. A produkció, amellyel Miskolcot is képviselik, több részből áll, és nemcsak a magyar, hanem a cigány táncok elemeit is felvonultatja, újszerű megfogalmazásban.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat