2020. június 05. Fatime
A Miskolctapolca Barlangfürdő lett Az Év Fürdője!
minap.hu
|
2016. szeptember 05. 13:58
|
frissítve: 2016. szeptember 11. 14:11
Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdő nyerte 2016-ban az Év fürdője versenyt! A „természet csodája” megelőzte például Gyula, Zalakaros vagy Sárvár fürdőjét.

barlangfurdo_120429_ja_3.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Idén második alkalommal rendezték meg a versenyt, amelyben közel kétszáz magyarországi fürdőre három kategóriában lehetett voksolni. A végeredmény változatos képet mutat: a győztesek az ország egymástól távoli pontjairól kerültek ki, és jellegükben is mások. Idén a mi barlangfürdőnket, egy gyógyfürdőt és egy aquaparkot szerettek hazánkban a legjobban. A közönségszavazás május 1. és augusztus 31. között zajlott a termalfurdo.hu szervezésében, a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával. A fürdőkre közel 190 ezer szavazat érkezett.

Az Év Fürdője a Miskolctapolca Barlangfürdő

2016-ban Az Év Fürdője a Miskolctapolca Barlangfürdő lett, ami az egyik legkülönlegesebb fürdőhelyszín Magyarországon. A legkedveltebb magyar fürdő nemcsak hazánkban számít egyedinek, de karsztban ilyen magas hőfokú víz Európában sincs máshol. A 30 fokos víz és a barlang klímája is gyógyhatású. A barlangban két termál medence mellett az úgynevezett Római terem, Csillagterem, Öreg barlangi medence és a Fürdőcsarnok várja a fürdőzni vágyókat. A kalandos búvóhelyeket rejtő fürdő útjait járva találunk fény- és hangterápiás fürdőt, masszírozó zuhatagot és pihentető medencét is.

barlang.jpg

A fürdő üzemeltetője, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője is nagyon örült a díjnak, amelyet elsőként azoknak köszönt meg, akik a barlangfürdőre szavaztak. Az okokról kérdezve Beke Tibor elmondta: „a Miskolctapolca Barlangfürdő európai kuriózumnak számít, mivel az egyetlen természetes barlangi környezetben működő fürdő, de a fürdő által nyújtott szolgáltatások, a nyári szezonban szervezett éjszakai fürdőzések és a páratlan környezetben megtartott nyári zenés programok együttesen járultak hozzá ahhoz, hogy a látogatók, a közönség ilyen nagy számban támogatott minket szavazatukkal.”

Az eredmény figyelemre méltó, hiszen közel 1500 szavazattal előzte meg a második helyezetett a Miskolctapolca Barlangfürdő. A TOP 15 listából az is kiderül, milyen fürdők végeztek még az Év Fürdője mögött.

Az Év Feltörekvő Fürdője 2016-ban a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő lett,  míg a Helyiek Kedvenc Fürdője címet idén az Orfű Aquapark kapta.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat