2019. március 26. Emánuel
Munka és anyaság: állásbörze és konferencia kisgyermekes anyukáknak
minap.hu
|
2018. november 07. 15:08
|
frissítve: 2018. november 10. 13:03
"Válts családbarát munkahelyre" címmel rendeztek állásbörzét és munkakonferenciát szerdán a Tudomány és Technika Házában. Az álláskeresőket és a családokat huszonhárom kiállítóval és hét előadással várták a helyszínen.

csaladbarat_allasborze_181107ml_7.jpg

Az atipikus foglalkoztatási formák a jövőben egyre nagyobb teret és támogatást kapnak majd, érdemes a már meglévő tapasztalatokat megosztani. A Női Erőforrás Család és KarrierPont „Válts családbarát munkahelyre!” elnevezésű rendezvényén olyan miskolci munkáltatók vettek részt, akik nem csupán toleránsak a családos munkavállalókkal, de készek és képesek előnyt kovácsolni is vállalkozásaik számára azokból a tapasztalatokból, amelyeket esetleg a gyerekek születése után szereztek a foglalkoztatottaik.

Ilyen cég például a United Call Center, melynek képviselője, Kozma Richárd volt az első előadója a konferenciának. – Cégünk 2005 óta van jelen  Miskolcon, ma már kétszázötven munkavállalóval. Eredetileg is fiatalos légkör, személyre szabott ülésrend, szeretetteljes közeg jellemzett minket. A Családbarát munkahely címet 2017-ben nyertük el, ez illeszkedik eredeti szemléletünkhöz is - nyilatkozta.

csaladbarat_allasborze_181107ml_3.jpg

A konferencián mások mellett jelen voltak még az Ongropack Kft., a Generali Biztosító, a Fundamenta és az Agria Telekom Kft. képviselői is. A rendezvény megnyitóján Hiripi Edina, a Női Erőforrás Család és KarrierPont Miskolc szakmai vezetője a nők melletti kiállás jelentőségét hangsúlyozta. – Fontos, hogy a nők igazán megélhessék az anyaságukat, és ne sérüljön a családi struktúra attól, hogy anya esetleg visszatér a munka világába. Fontos az ehhez szükséges társadalmi támogató közeg kialakítása - hangsúlyozta.

csaladbarat_allasborze_181107ml_8.jpg

A rendezvényhez tartozó pályázat legfőbb partnere az ERGO – Európai Regionális Szervezet, melynek elnöke, Ékes Ilona elmondta, külön öröm számára, hogy ennyi családbarát foglalkoztatóval találkozhatott a rendezvényen. – Kulcsfontosságú, hogy érzi magát az anya a munkahelyén, hiszen a gyerek jólléte is az anya jóllététől függ. A nők munkahelyi elhelyezkedése és a családi életükben betöltött szerep összeegyeztethető kell hogy legyen. Ehhez szükséges a rugalmas munkaidő, az otthon végezhető munkalehetőség, illetve olyan juttatások, amelyek a munkavállalók családjával kapcsolatosak – összegezte.

csaladbarat_allasborze_181107ml_1.jpg

Fotó: Mocsári László

A miskolci Női Erőforrás nemcsak az anyákra gondolt: idős, beteg hozzátartozók ápolásáról, illetve az ezután végezhető munkákról is szó esett.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat