2019. június 20. Rafael
Műszaki partnerség: Heves megyei állásbörze a Miskolci Egyetemen
minap.hu
|
2018. október 10. 11:46
|
frissítve: 2018. október 12. 15:22
Heves Megye Napja elnevezéssel szervezett szerdán állásbörzét és nyílt napot a Miskolci Egyetem és a Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A rendezvényen a térségükben tapasztalható, főleg a mérnöki-munkaerőhiány kezelésére és egyetemünk gyakorlatorientált műszaki képzéseire kívánták felhívni a figyelmet.

allasborze_egyetem_181010ml_6.jpg

Fotók: Mocsári László

A rendezvény egyik célja az volt, hogy a Heves megyében működő nemzetközi nagyvállalatok és hazai KKV-k megfelelő számú és képzettségű munkavállalóhoz jussanak. Mivel Heves megyében nincs műszaki képzés, ebben elsődleges partnerként tekintenek a Miskolci Egyetemre. Kékesi Tamás tudományos és nemzetközi rektorhelyettes köszöntőjében elmondta: jelenleg közel 500 Heves megyei hallgató tanul a Miskolci Egyetemen.

– A gépészmérnöki és informatikai képzésünk során egyebek mellett a mechatronika, a logisztika és a szoftverfejlesztés területén képzünk fiatalokat. Nemcsak ezen a karon jelentős azonban a Heves megyéből érkező hallgatók száma, az egészségügyi karon például 56 diákot tudhatunk a szomszédos megyéből. A bölcsész, illetve az anyagmérnöki karok is számos hallgatót tudhatnak magukénak Heves megyéből – hangoztatta a rektorhelyettes.

allasborze_egyetem_181010ml_4.jpg

A rendezvényen állásbörze keretében várta az egyetemi hallgatókat többek között az Aventics, a LearnVirtual Europe, a Mátrai Erőmű Zrt., a Sanatmetal Kft., a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt., Seissenschmidt Precision Components Kft. és a ZF Hungária Kft. is. Azonban nem csak egyetemistákat vártak, hanem középiskolásokat is: mintegy 200 egri és Eger környéki diák labortúrán, interaktív bemutatókon keresztül ismerkedhetett meg a műszaki karokon folyó munkával. Jakab Nóra Oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettes a Miskolci Egyetemet mutatta be a rendezvényre érkezőknek.

– Márciusban Egerben jártam, akkor rengeteg csillogó szemű, tehetséges diákkal találkoztam, és ez ma sincs másképp! – üdvözölte a fiatalokat a rektorhelyettes. Kiemelte, a mai napon ugyan műszaki orientációjú rendezvényen vehetnek részt a látogatók, de az egyetem többi karát, a hallgatói életet is bemutatják a vendégeknek. – Bátran mondhatom, hogy a Miskolci Egyetem diákjának lenni kiváltság. Itt nem csupán a tudás iránti vágyuknak élhetnek a hallgatók, de minden adott, hogy egy közösség formálódjon: hagyományaink, a gólyatábor, az egyenruha, a kollégiumi élet mind hozzájárulnak, hogy hallgatóink összekovácsolódjanak – emelte ki Jakab Nóra.

allasborze_egyetem_181010ml_2.jpg

A rektorhelyettes szólt az élménydús hallgatói életről is, amelyet sok egyetemi hallgató is megerősítette. A Formula Racing Miskolc csapat tagjai arról meséltek, milyen az elméleti tudást gyakorlatba átültetni egy autóépítő csapatban. Osztották a rektorhelyettes véleményét a közösségépítés tekintetében is. Mint mondták, nagyon sok barátság fűződik az intézményhez, ismeretségeket tudnak kötni, amelyek sok lehetőséget kínálnak a jövőben is. A Formula Racing kapcsán lehetőségük volt olyan helyekre is eljutni, ahol a Forma 1-es pilóták versenyeztek.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat