2019. május 21. Konstantin
"A nagy legitimitás nagy felelősséget is jelent" Átvette képviselői megbízólevelét Nagy Ákos
minap.hu
|
2018. július 20. 12:47
|
frissítve: 2018. július 23. 12:31
Pénteken a városházán átvette képviselői megbízólevelét Nagy Ákos, aki a július 15-ei, időközi választáron a Fidesz-KDNP színeiben szerzett önkormányzati képviselői mandátumot, Miskolc 12-es számú választókörzetében.

Mint ismeretes, az időközi választást azért kellett kiírni, mert Hubay György, a 12. választókerület önkormányzati képviselője az áprilisban országgyűlési mandátumot szerzett. Alakszai Zoltán városi jegyző a pénteki ünnepségen elmondta, július 15-én, vasárnap Nagy Ákost választották meg önkormányzati képviselőnek Hubay György helyére. A jegyző megállapította,, hogy a választás eredményes volt, rendben zajlott, rendkívüli esemény nem történt.

nagy_akos_megbizolevel_180720_ja_10.jpg

Tóth Zsuzsanna, a helyi választási bizottság elnökhelyettese az adatokról szólva elmondta: a körzetben regisztrált kilencezer-nyolcszázhatvan választópolgár közül ezerkilencszáztizenketten mentek el voksolni, ez valamivel több mint huszonhét százalékos részvétel. A szavazók tíz szavazókörben öt képviselőjelöltre adhatták le voksukat. Nagy Ákosra ezeregyszáznegyvenheten szavaztak, több mint hatvan százalékos eredménnyel nyerte el a képviselői mandátumot - emelte ki Tóth Zsuzsanna. átadva a megbízólevelet az időközi választás győztesének. 

nagy_akos_megbizolevel_180720_ja_19.jpg

Kriza Ákos polgármester köszöntőjében kiemelte: egy önkormányzat életében mindig ünnep a választás. - Sokan mondják, hogy Miskolcon is minimális volt a részvétel,  az országban ugyanebben az időben tartott időközi választásokhoz képest azonban nálunk jelentősen magasabb számban mentek el szavazni a váasztók. Így elmondható, hogy a miskolciak aktívan érdeklődnek a helyi közélet eseményei iránt – hangoztatta a polgármester. – A hatvan százalékos győzelem jelentős legitimitást biztosít és egyben jelentős felelősséget is jelent egy képviselőnek. Azt kérem Nagy Ákostól, úgy dolgozzon, hogy a körzetben valamennyi lakója azt érezze, felelősséggel és legitimitással végzi a munkáját - tette hozzá Kriza Ákos.

nagy_akos_megbizolevel_180720_ja_24.jpg

Nagy Ákos beszédében megköszönte a választókerület lakóinak a támogatást. – Az erős legitimáció valóban erős felelősséget jelent. Már korábban is jeleztem, hogy ezt a felelősséget én szeretném és tudom is vállalni. Az elmúlt években erős fejlődési pályára állt Miskolc. Jól látható, hogy a város vezetésének, az önkormányzati képviselőknek nemcsak stratégiájuk, hanem taktikájuk is van a város fejlesztésére. Önkormányzati képviselőként ezt a stratégiát és ezt a taktikát szeretném szolgálni – hangsúlyozta Nagy Ákos, aki Széchenyi Istvánt idézte. – „Az elénk gördült kövekből nagyon könnyen tudunk lépcsőt építeni.” Ebben a lépcsőépítésben kérem a választókörzet lakóinak stratégiai partnerségét és támogatását - mondta el a képviselő.

nagy_akos_megbizolevel_180720_ja_22.jpg

Hubay György országgyűlési képviselő ugyancsak gratulált Miskolc új önkormányzati képviselőjének. Kiemelte, lassan másfél éve dolgozik együtt Nagy Ákossal, akit rendkívül rátermettnek és felkészültnek tart erre a feladatra.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat