2019. november 13. Szilvia
Negyven közúti balesethez hívták a tűzoltókat a havazás miatt
mti.hu
|
2018. december 15. 09:21
|
frissítve: 2018. december 16. 19:58
​A havazás miatt péntek délután óta 40 közlekedési balesethez riasztották a tűzoltókat, egy ember meghalt, többen megsérültek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szombat reggel.

halalos_baleset_havazas.jpg

Halálos közúti baleset történt Kerekegyházánál. Fotó: MTI/Donka Ferenc

Leggyakrabban az útról lesodródott, árokba csúszott, összeütközött járművekhez riasztották a tűzoltókat - írták. Halálos baleset csak Kerekegyházánál történt, ahol egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze péntek este.    

A meteorológiai előrejelzések szerint akár 15-20 centiméter friss hó is hullhat, ezért a katasztrófavédelem arra kéri a gépjárművezetőket, hogy csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Azt is kérték, senki ne induljon el nyári gumival, és tankoljanak a szokásosnál többet.

Az aktuális időjárási helyzetről a http://met.hu címen, az útviszonyokról pedig az http://utinform.hu oldalon olvashatnak - hívták fel a figyelmet. Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője azt közölte, hogy a havazás elsősorban az ország déli részének mellékúthálózatán jelenthet nagyobb problémát.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat