2019. november 13. Szilvia
Havas, csúszós utakra figyelmeztet a rendőrség
police.hu
|
2018. december 15. 09:10
|
frissítve: 2018. december 17. 15:53
A megváltozott útviszonyoknak megfelelő közlekedés fokozott figyelmet igényel a járművezetőktől - figyelmeztet a rendőrség.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint december 15-én egész nap borult időre számíthatunk, országszerte havazással. A keleti határnál átmenetileg vegyes halmazállapotú csapadék is lehet szombat napközben. 

A várható csapadékos időjárás miatt a rendőrség felhívja a gépkocsivezetők figyelmét arra, hogy közlekedésük során legyenek tekintettel a korlátozott látási viszonyokra, valamint a csúszós utakra, és a szokásosnál is jóval óvatosabban közlekedjenek. Járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni, és autójuk megcsúszását még korrigálni tudják.

Vezetés közben célszerű a kormányt két kézzel fogni, a könnyebb manőverezés érdekében. A havas, jeges, nedves úton javasolt a nagyobb követési távolság tartása, amely a sebességtől függően akár a normál sebesség háromszorosa vagy ötszöröse is lehet, tekintve, hogy a tapadási tényező csökkenése miatt a féktávolság rendkívüli mértékben megnő. Ilyenkor érdemes a kialakult forgalom dinamizmusát követni és az előzést kerülni.

A gyalogosok észlelése esős, illetve havas időben nehezebb, ezért kérjük, hogy a gyalogos-átkelőhelyeknél vezessenek lassabban, körültekintőbben!  S ne feledjék azt sem, hogy a szélvédők tisztántartása és párátlanítása alapvető fontosságú a biztonságos közlekedés érdekében! Ezzel kapcsolatos hasznos tanácsok az ORFK-OBB honlapján megtalálhatóak. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat