2020. június 05. Fatime
Nyári iskolafelújítások Miskolcon - több mint hatvanmillió forintból
minap.hu
|
2018. július 24. 13:23
|
frissítve: 2018. július 27. 15:54
A Miskolci Tankerületi Központ az intézményvezetőkkel egyeztetve, több mint 60 millió forint értékben végeztet karbantartási, felújítási munkálatokat a nyár folyamán, a város oktatási intézményeiben. .

- Többek között megvalósul a Komlóstetői Általános Iskola teljes fűtéskorszerűsítése 26 millió forintból. A Herman Ottó Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Munkácsy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Tagiskola, valamint a Petőfi Sándor Általános Iskola tetőszigetelésére és tetőfelújítására összesen közel 20 millió forintot különített el a Miskolci Tankerületi Központ – tudtuk meg László István tankerületi igazgatótól.

teleki_kollegium_180723ml_1.jpg

A Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégium Teleki Tehetséggondozó Kollégium Tagintézménye fűtési rendszerének korszerűsítése ugyancsak megtörténik, erre 5,5 millió forintot terveztek be. A Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola és a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola vonatkozásában - elsősorban vagyonvédelmi célból - védőkerítés kialakítása történik, 4,9 millió forint értékben.

gyarmati_dezso_sportisk_180723ml_2.jpg

A Bükki Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola Répáshutai Tagiskola és a Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégium vizesblokkjának felújítására összesen 1,6 millió forintot szánnak. A fenti beruházások mellett - intézményvezetői igények alapján - tisztasági festésekre, burkolatok cseréjére, illetve egyéb karbantartásra mintegy további 3,5 millió forintot fordít a Miskolci Tankerületi Központ.

petofi_alt_isk_180723ml_1.jpg

Fotó: Mocsári László

László István kiemelte: a Miskolci Tankerületi Központ elkötelezett a minőségi oktató-nevelő munka biztosítása mellett, ezért a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy megfelelő környezetben tanuljanak a diákok.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat