2019. október 16. Gál
Nyílt napot tartottak és kísérleteket végeztek az Andrássyban
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2018. november 09. 14:37
|
frissítve: 2018. november 11. 19:19
Hamarosan elérkezik a középiskolai jelentkezések határideje. Előadásokkal, gépészeti és informatikai tanműhelyek bemutatásával, de több játékkal, így iskolai gokartozással is várták a nyolcadikosokat az Andrássy Gyula Szakgimnáziumban pénteken. A nyílt napon több mint 200 végzős általános iskolás vett részt.

Bácsik Lajos a Kossuth Lajos Általános Iskolából érkezett. Érdeklődésünkre elárulta: informatikus szakra szeretne jelentkezni, ezért is jött el az Andrássyba.

– Ez egy jó iskolának tűnik – jegyezte meg a fiatalember, aki egyébként még a rendőri pályán gondolkodik, talán össze is köti majd a kettőt a tanulmányai során.

andrassy_nyilt_nap_181109_ja_35.jpg

Az iskola olyan képzéseket kínál, amelyek nemcsak a régióban, de az országban is nagyon keresettek. Ez azt jelenti, hogy vélhetően nem lesz elhelyezkedési problémája annak, aki majd az Andrássyban végez. Molnár Péter igazgató ismertette: informatikus és gépészeti ágazati képzéseket kínálnak. Az informatikusok CAD-CAM informatikai végzettséget szereznek, a gépészek pedig mechatronikai technikusok vagy gépgyártás technológiai technikusok lehetnek.

andrassy_nyilt_nap_181109_ja_21.jpg

– Büszke vagyok arra, hogy nagyon sokan jöttek el a mai nyílt napunkra, a megye minden iskolájából. Az Andrássyban megszerzett szakképesítések nagyon keresettek a régióban, akár az egyetemi tanulmányokhoz, akár vállalatoknál való elhelyezkedéshez kitűnő alapot adunk. Egykori tanulóink megállják a helyüket az életben, a munkaerőpiacon – tette hozzá.

A nyílt nap programsorozatához egy fizikai kísérlet verseny is társult, melynek keretén belül az egyik műhelyben – hangos kalapálással – acélrózsát készítettek a diákok.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat