2019. március 24. Gábor, Karina
Ököllel ütötte a rendőrt, mert sérelmezte az előállítását
minap.hu
|
2018. július 17. 08:26
|
frissítve: 2018. július 18. 16:28
A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 20 éves férfi ellen, aki még tavaly karácsonykor bántalmazott egy vele szemben jogszerűen intézkedő rendőrt Hejőpapiban.

A vádlottat 2017. december 24-én este a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei bűncselekmény gyanúja miatt jogszerű intézkedés alá vonták a lakóhelyén, majd közölték vele, hogy a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra előállítják. A férfi a rendőrök felszólítása ellenére nem tanúsított együttműködő magatartást, a testi kényszer és kényszerítő eszköz alkalmazásának lehetőségére történt többszöri figyelmeztetés ellenére azt a kijelentetést tette, hogy „engem nem visztek sehova”. Az ellenszegülésre tekintettel a rendőrök a vádlottal szemben testi kényszert alkalmaztak, a kezeit lefogták a bilincseléshez és az egyik rendőr a bilincset megkísérelte a jobb kezére rátenni. Ekkor a vádlott a fogásból kihúzta a jobb kezét és azzal a kijelentéssel, hogy „biztos, hogy nem fogtok bevinni”, ököllel fejen ütötte a járőrt.

A vádlott cselekménye következtében a megtámadott rendőr 8 napon belül gyógyuló, a bal arccsont zúzódásával járó sérülést szenvedett, és könnyű testi sértés vétsége miatt, a vádlottal szemben hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja és vádiratában vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak – olvasható a Miskolci László főügyész által jegyzett közleményben.

(A külső kép illusztráció)

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat