Új, kiegészülő névvel – QUINTESSENCE Competition – rendelkező, az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett versenyről Nagy Árpád, a nemzetközileg is elismert békéscsabai Árpád Pálinka tulajdonos-főzőmestere elmondta: jó pálinkát már sokan tudnak (tudunk) főzni idehaza – de jó versenyt rendezni, azt még csak nagyon kevesen.
– Ezért is fordulhatott elő az elmúlt pár esztendőben, hogy a nevesebb honi pálinkás cégek nemzetközi versenyeken keresték pálinkáik dicsőségét. Az Ongai Pálinkaverseny ezt hivatott megváltoztatni a maga eredetiségével, őszinteségével és szervezettségével – fogalmazott.
A versenyre a határon túlról is érkeznek nevezések. Dezső Tibor (Potio Nobilis – Erdély, Románia) véleménye szerint nem véletlenül.
– 2013/14-ben a Potio Nobilis cég négy országban (Magyarország, Ausztria, Szerbia és Szlovákia) versenyeztette pálinkáit. Magyarországon a gyulai, a keceli és az ongai versenyen. Az ausztriai verseny kivételével volt szerencsém a bírálatokban is részt venni. Bátran merem állítani, hogy az ongai verseny a bírálatszervezésben és minőségben, a díjazásban és a díjkiosztó gála szervezettségében, a helyválasztásában ma a Kárpát-medence legrangosabb versenye számomra.
Ha valaki a VI. Ongai Pálinkaversenyen 16 pontot, vagy többet ér el, akkor kedvezményt kap a nevezési díjából a világon legrangosabbnak tartott gyümölcspárlat versenyre, a Destillatára.
Részletes nevezési feltételek, versenyszabályzat, odaítélhető díjak, nyeremények elérhetők a www.okeonga.hu weboldalon. További felvilágosítás kérhető a 46/780-521-as, a 70/313-3216-os telefonszámon, illetve e-mailben az okeonga@upcmail.hu címen.