2020. február 26. Edina
Óriási sikert aratott Presser Gábor és Rúzsa Magdi csütörtökön a Művészetek Házában
minap.hu
|
2015. december 04. 09:09
|
frissítve: 2015. december 04. 17:21
Presser Gábor Rúzsa Magdival közös koncertjén megtelt a Művészetek Háza. Az Angyal mellettem turné mindenkit elvarázsolt Miskolcon.

miskolc_2015_-_n.jpg

Minden jegy elkelt Miskolcon.

       Rúzsa Magdi egykor még Presser Gábor előtt mutatta meg tudását a Megasztárban, s ma már az egykori zsűritag a duett partnerévé és szerzőtársává vált. Rúzsa Magdi legendás dalát, az Egyszer című dalt is Presser Gábor szerezte. Ezt a dalt már többször előadták közösen és az Angyal mellettem című koncertturnén is elénekelték.

Rúzsa Magdi - Egyszer

Presser több hazai előadónak (többek között Zoránnak, Katona Klárinak, Demjén Ferencnek, Révész Sándornak) írt dalokat, emellett számos népszerű musical zeneszerzője is. „Szeretek filmzenét, színházi kísérőzenét, balettet írni... de a dalírástól sehogy sem lehet engem eltéríteni, a végén mindig oda lyukadok ki. Zeneszerző vagyok, aki néha elénekli a dalait" – vallja magáról Presser Gábor.

A koncert remek válogatás volt az előadóművész, zeneszerző, zongorista régi-új dalaiból. Ezen az estén dúdolhattunk klasszikus LGT-nótákat, felcsendültek A padlás című musical népszerű betétdalai is, de még Parti Nagy Lajos megzenésített versét is meghallgathattuk az énekes páros tolmácsolásában. Természetesen nem maradhattak el a Rúzsa Magdinak ajánlott dalok sem.

presser_gabor.jpg

Presser Gábor

„Lehet számtalan hely, ami szebb és jobb a mi földünknél..." – kezdődik az egyik legszebb Presser-dal szövege A padlásból. Lehetséges, hogy így van. Ám az ilyen estéken mégsem vágyakozunk sehová máshová. Az ilyen estéken elfelejtjük azt is, ha az élet „szétizél és agyongyötör”. Mert ilyenkor egészen biztosan mindenki mellett ott van valaki (talán egy angyal?), aki kézen fogja és hazavezeti.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat