2019. május 24. Eszter, Eliza
Paktum Miskolc – A híd a munkavállalók és a munkáltatók között
minap.hu
|
2018. november 13. 14:49
|
frissítve: 2018. november 15. 13:36
A városban működő szociális intézmények részére szervezett szakmai megbeszélést kedden a miskolci Paktum iroda. A szervezők kezdeményezték a további együttműködést a résztvevőkkel, ezzel is támogatva a munkaerő-piaci szereplőket.

paktum_program_pr_20181113_1.jpg

Köszöntőjében Szöghy Emese, a Miskolc Holding Zrt. gazdaságfejlesztési humán vezetője a miskolci Paktum iroda tevékenységét ismertette. A Paktum térségi szintű foglalkoztatási- és gazdaságfejlesztési programokat valósít meg szorosan együttműködve a kormányhivatallal és a Miskolc Holding Zrt.-vel. A fejlesztés eredményeként a város növelni kívánja a helyi foglalkoztatás szintjét és elősegíteni a város gazdaságának fejlődését.

paktum_program_pr_20181113_4.jpg

Szöghy Emese a Paktumot bemutatva elmondta, hogy az iroda célja a helyi gazdaság és a munkaerőpiac fejlesztése, erősítése.  A projektnek két pillére van: egyrészt a helyi, Miskolcon telephellyel rendelkező vállalkozások megkeresése és ezekkel együttműködés kialakítása, másrészt pedig a munkavállalók megkeresése és elérése. – A mi feladatunk az, hogy mindehhez kapcsolódóan megtaláljuk az utat a munkaerő-piaci szereplők között, amellyel egy hidat jelentünk közöttük. Folyamatosan igényfelmérést végzünk, és a munkáltatóktól kapott információk alapján készítjük fel a munkavállalókat a munkába állásra.

paktum_program_pr_20181113_10.jpg

Kulcsár Judit, a Miskolc Holding Zrt. munkaerő-piaci szolgáltatási irodavezetője a Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Program által nyújtott munkaerő-piaci szolgáltatásokat mutatta be. A Paktum irodavezetője hangsúlyozta, elsődleges céljuk hogy a valós munkaerő piaci igényeket felmérve, képzési, támogatási segítség nyújtásával a munkanélküliséget csökkentsék és a foglalkoztatási arányt növeljék. A legfontosabb, hogy képzett munkaerőhöz jussanak a vállalkozások.

paktum_program_pr_20181113_11.jpg

Kulcsár Judit előadását követően kerekasztal beszélgetés vette kezdetét, ahol a szociális szféra szereplői és a Foglalkoztatási Paktum Program közötti együttműködési lehetőségeket térképezték fel a résztvevők.       

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat