2019. június 19. Gyárfás
Palacsintázz büntetlenül a Creppyben! – Új Vitalitás Étlappal rukkolt elő a csapat
Muntyán Bernadett
|
2018. július 31. 16:09
|
frissítve: 2018. november 07. 21:14
A Creppy elkötelezett híve az egészségtudatos táplálkozásnak, ezért hosszú és kemény munka árán kifejlesztették a Vitalitás Étlapot, melyen már cukormentes, laktóz-, és gluténszegény, valamint vegetáriánus formában is elérhető az igazi Creppy élmény.

Egy glutén- vagy laktózérzékeny ember számára maga lehet a földi pokol, mikor a barátaival, szerelmével, családjával valamilyen jeles nap alkalmából (vagy csak azért, mert szeretnének kimozdulni otthonról) betérnek egy étterembe, ahol a kedvenc étele – melynek már csak a gondolatától is összefut a nyál a szájában – sajnos nem érhető el „mentes” változatban. Mint mikor diétázol, vagy egy bizonyos étrend, felfogás szerint étkezel, és hétszentség, hogy semmi sincs, ami cukormentes lenne. A Creppy azonban megcsinálta!

creppy_vitalitas_etlap.jpg

A PalacsintaHáz egy egész birodalmat épített fel erre a nagyanyáinktól örökölt tésztareceptre, melyet most – a vendégei kedvéért – újragondolt és egy friss, egészségtudatosabb formában alkotott újjá.

– Egy jó féléves munkát vett igénybe ennek az új étlapnak a megalkotása: nemcsak a receptúra fejlesztése szempontjából, hanem beszállítás szempontjából is – fogalmazott Oszlánczi Réka, a Creppy PalacsintaHáz tulajdonosa hozzátéve, hisz’ a palacsintában minden van: liszt, cukor, tej, tojás – így szinte mindent ki kellett vonni belőle. Rékától megtudtuk, kifejlesztettek egy olyan speciális alapanyagot, ami teljes mértékben laktóz-, glutén- és cukormentes.

az_ev_avas_palacsintaja_creppy_20180519_bl_011_web.jpg

És, ami még a csúcsok csúcsa (üzenem ezt minden diétázónak, és ételintoleranciában szenvedőnek): nem elég, hogy a palacsinta tésztája ennyire reform, de még a benne található raguk, és töltelékek sem tartalmazzák ezeket a hozzávalókat. Így hívták életre a vitalitás étlapot, hogy azok a vendégek is élvezhessék a Creppy élményt, akik valamilyen ételallergiában szenvednek.

Kóstoltad már? wink

palacsintahaz_creppy.jpg

A vitalitás étlap kínálatai glutén- és laktózszegények: ahhoz, hogy valaki glutén- vagy laktózmentes ételt készítsen egy külön konyhában kellene mindent elkészítenie ügyelve a keresztszennyeződések elleni védelemre is. Mivel a Creppynek nem ez a fő profilja, és csak egy konyhája van, így glutén- és laktózszegénynek nevezik ételeiket. Az alapanyagok teljes mértékben glutén- és laktózmentesek, viszont a legmagasabb takarítási vagy tisztítási folyamaton kívül azt nem tudják garantálni, hogy keresztszennyeződésre nem kerülhet sor.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat