2024. április 13. Ida
„Pásztor Albert ellenzi a miskolci nyomortelep felszámolási programot”
minap.hu
|
2014. augusztus 13. 15:48
|
frissítve: 2014. szeptember 02. 14:48
Pásztor Albertnek hat napra volt szüksége ahhoz, hogy a miskolci közvéleményt leginkább foglalkoztató kérdésben, a számozott utcai kilakoltatások ügyében megszólaljon. Ezen, a polgármester jelöltséghez talán kissé méltatlan lassúságon persze egyáltalán nem lehet csodálkozni, mert Pásztor Albert a jelölése óta lényeges kérdésekben önállóan nem dönthet, a döntéseket helyette Budapesten hozzák meg. Most sem történt másként, először meg kellett várnia a nyílt parancsot Budapestről, amit személyesen Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke hozott meg számára – fogalmazott mai sajtótájékoztatóján Kiss János, a Fidesz miskolci frakcióvezetője.

A politikus szerint a budapesti parancs egyértelmű volt, Juhász Péter a miskolci polgármesteri hivatal lépcsőjén jelentette ki, hogy a nyomortelep felszámolást és a kilakoltatásokat azonnal le kell állítani Miskolcon.
„A parancsnak megfelelően Pásztor Albert kiadott egy közleményt a Facebook oldalán, amely szerint a Miskolcon jelenleg folyó, a város 35 ezer helyi polgárának az aláírásával megerősített nyomortelep felszámolási programot nem támogatja, azt szó szerint esztelen rombolásnak nevezte" – idézte Pásztor Albert közleményét a frakcióvezető.

Ezzel szemben támogatja a saját titkos programját a nyomortelepekkel kapcsolatban, amiről senki, még talán saját maga sem tudja, hogy miről szól, legalábbis nem mondta el senkinek. A titkos programot talán a budapesti Juhász Péter miskolci kapcsolata Nagy-Korsa Judit ismerheti, aki Juhász Péter mellett állva a következőket tudta kifecsegni: „mindenkinek figyelembe kell venni az emberi jogait, és ha ősszel többséget szerez a mostani ellenzék, mindenféleképpen humanista megoldást találnak erre a problémára" – fejtette ki a Fidesz-KDNP véleményét Kiss János.

– A miskolci baloldal korábban igazán humanista módon ingatlancsaló bűnözők tömegeit engedte be a környező falvakból Miskolcra, majd szintén humanista módon hagyta őket, hogy éveken át rettegésben tartsanak tisztességes magyar embereket. A szocialista humanizmus azonban Miskolcon csúfosan megbukott, és 35 ezer miskolci választópolgár 2014-ben inkább a kemény kézre, és a törvényes rendre szavazott – zárta a sajtótájékoztatót a frakcióvezető.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat