2024. május 26. Fülöp, Evelin
Pörgős péntek a Becherovka Miskolci Farsangon (Képgalériákkal, videóval!)
minap.hu
|
2019. február 22. 22:40
|
frissítve: 2019. február 27. 14:31
Fújhat szél, eshet eső, hullhat hó, az év első nagy városi programjának látogatói kitartanak – bizonyíték erre a 2019-es Becherovka Miskolci Farsang pénteki, nyitó napja. Már délután szépen megtelt a sétálóutca, finom illat lengte be a Széchenyit és a tereinket, hogy aztán este a húrok közé csapjanak a zenekarok és DJ-k, feledtetve a szórakozni vágyó közönséggel a csípős hideget.

A városrészekben tartott gasztronómiai és kulturális rendezvények közönsége minden bizonnyal már nagyon várta az év első monstre rendezvényét, ahol több tucat zenekar és számos gyermek- és családi programot kínálnak számukra, három napon át.

miskolci_farsang_190222ml_16.jpg

A Becherovka Miskolci Farsang péntek délután egy látványos felvonulással vette kezdetét. Erről bővebben ITT olvashat.

szecsi_190222ml_3.jpg

Ahogy az lenni szokott, bőven válogathatunk a finomabbnál finomabb falatok között, de forró italokkal is felmelegíthetjük hideg kezünket és szervezetünket.

miskolci_farsang_2_190222ml_39.jpg

És persze akkor még nem is szóltunk a számtalan fellépőről! Hiszen a gasztronómiai ínyencségek elfogyasztása után érdemes lemozogni azokat, és hát egy pörgős koncertnél nem is találhatnánk erre jobb lehetőséget.

miskolci_farsang_2_190222ml_32.jpg

A szervezők már pénteken is elkényeztették a miskolci farsang közönségét. A Salkaházi színpadon például azt a Delhusa Gjont köszönthettük, aki számtalan slágerével mindig kitűnő hangulatot tud teremteni.

miskolci_farsang_2_190222ml_18.jpg

Az Erzsébet téri színpadon sorrendben előbb Czelláth Panna, majd az Ildi Rider lépett színpadra délután. Fél 6-kor jött Szécsi Viktória (koncertje előtt készítettünk a miskolci énekesnővel egy interjút, holnap olvashatják portálunkon), majd a Triász pörgette fel a hangulatot. Az első nap egyik sztárvendége, a Fiestából ismert Csordás Tibi már egy jól „behangolt” közönség előtt énekelhette el latinos slágereit. A színpadon utoljára a Disco Express lépett fel – s mondhatjuk, ők sem okoztak csalódást a farsangozók körében.

A Szent István téri nagyszínpadon az Önkontroll és a B. M. V. Rockegylet után a Tátrai Band késztette táncra a közönséget. A Paddy and the Rats aztán hozta, amit megszoktunk tőlük: hamisítatlan ír punk rock kocsmazenéjükre nem volt olyan, aki nem táncolt volna. Az estet egy lemezlovas, DJ Naksi zárta.

Mindenki pihenje ki magát, mert szombaton még durvább lesz a zenei felhozatal!

becherovk.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat