2022. május 26. Fülöp, Evelin
Rejtélyes ügy: megfejtheti a Bermuda-háromszög titkát a magyar kutató, ha engedik neki
Daily Mail
|
2018. augusztus 25. 17:41
|
frissítve: 2018. augusztus 28. 09:02
Lehet, hogy minden eddiginél közelebb került a Bermuda-háromszög titkának megfejtéséhez a magyar származású Darrell Miklos, aki elképesztő felfedezést jelentett be. Azt állítja, monumentális földönkívüli tárgyat találtak mélyen a víz alatt, a titokzatos területen.

bermuda7.jpg

Darrell Miklos ősi hajóroncsok után kutat a Karibi-térségben, a Discovery Chanel tévécsatornán van egy sorozata. Ezúttal azonban egészen másra bukkant, azt állítja, hogy egy idegen civilizációtól származó azonosítatlan űrhajót talált.

bermuda6.jpg

A víz alatti nyomozását azóta elhunyt amerikai űrhajós barátja, Gordon Cooper titkos térképe alapján végzi, ő ugyanis az űrből felvételeket készített, mert éppen ezt a misztikus területet vizsgálta műszereivel. Ő figyelt fel arra, hogy a tenger mélyén lennie kell itt valaminek, amit képtelen volt azonosítani.

bermuda8.jpg

Miklos filmsorozatában is megmutatja, ahogyan a mini-tengeralattjáróval lemerült a Bahama-szigetek környékén, és több nagyon régi – véleménye szerint ötezer éves – hajóroncsra lelt, amelyeket korallok borítanak. Ezúttal azonban valami egészen másra bukkant.

bermuda2.jpg

„Ezt a tárgyat biztosan nem ember alkotta. Ilyen hajóformával és felépítéssel még sohasem találkoztam. A hossza 6,45 kilométer, és összesen tizenöt, egyenként 91 méteres kitüremkedése is van. Az anyagát egyelőre nem tudtuk azonosítani, mert vastag korallréteg borítja” – árulta el Darrell Miklos a Daily Mail című brit napilapnak adott exkluzív interjújában.

bermuda5.jpg

Mivel nem tudják megállapítani, hogy mi ez a lelet, a szakértők azt feltételezik, hogy egy azonosítatlan repülő tárgy, azaz ufó lehetett, mielőtt a tengerbe zuhant a Bermuda-háromszög területén. Az 1960-as években az amerikai űrkutatási hivatal kötelékében dolgozó Cooper is erre utalt jegyzeteiben, amelyet most használnak a kutatás során. Az akció ezzel nem áll le, hiszen szeretnék felszínre hozni az objektumot.

Gordon Cooper hitt abban, hogy más bolygókon is élhetnek rajtunk kívül. S az általa készített mérések, diagramok alapján azt mondta, ezen a környéken lennie kell egy idegen űrhajónak – tette hozzá Miklos. – Most találtunk valamit, amihez hasonlót eddig még senki sem látott, s a korallréteg alapján néhány száz éve zuhanhatott a tengerbe. Szeretnénk valahogyan felszínre hozni, hogy megtudjuk, mi is az valójában. Bár ez gigászi munka lesz.”

bermuda3.jpg

Gordon Cooper a NASA asztronautája volt, aki 1963-ban 22 szer kerülte meg a Földet a Fait 7-tel, majd 1965-ben a Gemini-5 küldetésben vett részt, és egy hétnél tovább volt az űrben, ezzel akkor rekordernek számított. Pályafutása során jegyzeteket készített a Bermuda-háromszögről, ahol felfedezett egy különleges képződményt. Titkát negyven év után osztotta meg Darrell Miklossal, aki az ő jegyzetei alapján kezdett nyomozni.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat