2019. március 25. Irén, Irisz
Rendet tesznek a húszemeletesben – a város apartmanházakat alakít ki, munkavállalóknak
minap.hu
|
2018. november 06. 12:25
|
frissítve: 2018. november 09. 09:31
A miskolci közgyűlés döntése értelmében 117 modern apartmanházat alakítanak ki a Szentpéteri kapu húszemeletes toronyházban, munkavállalók számára. A későbbiekben újabb 150 apartmanház felújítását tervezik - ezt már a belvárosban.

20_emelet_katowice_181031ml_1.jpg

Mint a napirend vitájánál elhangzott, az ipari parkok fejlődése, a cégek betelepülése szükségessé tette, hogy szállást, lakást tudjanak biztosítani a munkavállalóknak az északi iparterület közelében. Logikus lépés tehát, hogy a Szentpéteri kapui, húszemeletes épületet ilyen célú apartmanházzá alakítsák. Az ingatlannál jelenleg kb. 80 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a város, elkészült az értékbecslés, a tervek az asztalon vannak, több mint száz lakásos szálló apartmanház alakítható itt ki, mérnökök, munkások számára. A város van olyan gazdasági helyzetben, hogy forrásaiból meg tudja vásárolni a fennmaradó 20 százalékos tulajdonrészt is. A közbiztonság szempontjából is fontos tervezett átalakítás, ez lényegesen javulni fog a húszemeletesben és környékén, ha munkavállalók és családtagjaik költöznek ide.

20_emelet_katowice_181031ml_4.jpg

Miskolc elkötelezett a tekintetben, hogy tömeges munkásszállást a város szervezésében nem hoznak létre. Minőségi, modern apartmanházakat kíván a város létesíteni annak érdekében, hogy a Miskolcon már jelenlévő cégek kulcsemberei, illetve az idecsábítandó vállalatok munkavállalói részére modern, minőségi lakhatást tudjanak biztosítani. A húszemeletes toronyháznál, az apartmanok kialakításához szükséges az épület teljes felújítása, ehhez igyekeznek kormányzati forrásokat szerezni. Fontos szerepet fog betölteni a város iparterületeinek fejlesztésében, bővítésében.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat