2020. május 25. Orbán
Rózsákat tapostak össze, virágágyást tettek tönkre a Szent István téren
minap.hu
|
2015. április 08. 16:11
|
frissítve: 2015. április 11. 14:25
Botrányosra sikeredett a keddi ételosztás a Szent István téren. Miskolc egyik legszebb terét tették tönkre a csomagért tülekedők. Ezek után nem csoda, hogy a polgármester nem támogatta a Gyermekétkeztetési Alapítvány kezdeményezését.

Több százan gyűltek össze a városháza előtt kedden délután. Bár az éhező gyermekek megsegítésére szervezték az ételosztás, fiatalok nem sokan voltak a rendezvényen. A tülekedő tömegben bajuk is eshetett volna.

miskolcnak_hangja_van_etel_150407_ja_16.jpg

Harc a csomagokért, megalázó helyzetbe kerültek a rászorultak.

 

miskolcnak_hangja_van_etel_150407_ja_9.jpg

 

miskolcnak_hangja_van_etel_150407_ja_15.jpg

 

miskolcnak_hangja_van_etel_150407_ja_26.jpg

Minden volt, csak rend nem.

6-800 csomagot hoztak, sorszámot osztva akarták a szervezők szétosztani, de botrányba fulladt az esemény. Az origo is arról írt, hogy sokan vittek több csomagot, míg legalább 150 embernek nem jutott adomány. A Blikk is azzal a címmel tudósított, hogy Roham! Botrányba fulladt a miskolci ételosztás.

miskolcnak_hangja_van_etel_150407_ja_28.jpg

Éhező gyermekek kapták meg a csokitojásokat? Nem biztos.

 

miskolcnak_hangja_van_etel_150407_ja_23.jpg

Övék volt a tér kedden, tönkre is tették. Előtérben Király Gábor, a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke és Váradi Gábor miskolci romavezető

Azoknak a miskolciaknak, akik nem álltak sorba, csak a pusztítás jutott. Rózsákat tapostak össze a téren, a virágágyást dúlták fel. A városgazda most méri fel, hogy mekkora a kár az ételosztás után.

diszter_150408_vcs_07.jpg

Volt rózsa, nincs rózsa - ez maradt az ételosztás után. Fotó: Végh Csaba

Ezek után érhető, hogy miért nem tartotta szerencsésnek Kriza Ákos polgármester, hogy így szervezzenek ételosztást Miskolcon. Ez a módszer megalázó az ott sorban álló embereknek, megalázó azoknak, akik csak a pusztítást látják az akció után, megalázó a városnak, de bizonyára nem felemelő élmény a szervezőknek sem, akik között most is voltak politikusok, például Varga Gergő, a Demokratikus Koalíció egyik helyi vezetője, de lehetett látni mszp-s dzsekiben állót is.   

diszter_150408_vcs_08.jpg

Még a talpnyomok is látszanak a virágágyásban. Vajon tényleg ez volt a céljuk a szervezőknek?

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat