2021. szeptember 26. Jusztina
Több millió forint is megtakarítható az új lakáskölcsönnel
MTI
|
2019. február 21. 10:39
|
frissítve: 2019. február 22. 10:46
A gyermeket vállaló családok akár több millió forintot is spórolhatnak a törlesztésen az új, támogatott lakáshitellel júliustól, ráadásul a jogosultak köre is bővült – derül ki az Ingatlan.com és a Money.hu szerdán közölt elemzéséből.

Az összehasonlítás a kormány tervei szerint júliustól elérhető, állami támogatású hitellehetőségeket vetette össze a piaci alapú kölcsönökkel. Az előbbi választásával a két gyermeket nevelő családoknak 16,5–20 millió forint helyett 13 millió forintot kell visszafizetniük 20 év alatt 10 millió forint hitel után.

A három vagy több gyermeket nevelő családok 15 millió forintos kölcsöne ennél is nagyobb megtakarítást eredményezhet, hiszen 25–30 millió forint helyett körülbelül 20 millió forint a törlesztés teljes összege – számította ki a korábban a Money.hu.

Trencsán Erika, a Money.hu elemzője ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a kedvező törlesztésű kölcsönök is hosszú időre elkötelezik a hitelfelvevőket, az igényléseket ezért mindig alaposan meg kell fontolni.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat