2019. december 14. Szilárda
Több százmilliós útfelújítások kezdődtek Miskolcon
minap.hu
|
2018. augusztus 13. 16:29
|
frissítve: 2018. augusztus 16. 15:13
Összességében nagyjából négy kilométer hosszú út- és járdaszakasz épül, illetve újul meg az idén Miskolcon, mintegy négyszázmillió forintos, vissza nem térítendő támogatásból. Nagy Ákos, a 12. körzet önkormányzati képviselője hétfőn sajtótájékoztatót tartott a területén folyó munkálatokról.

utfeujitas_sajtaj_pr_201808134.jpg

Mint elhangzott, teljes rekonstrukciót végeznek a Szövő, a Hold és a Tímármalom utcáknál, ami az utak mellett a járdák, közművek, valamint a közvilágítás szükség szerinti átépítését, felújítását is jelenti. A három utca felújítása mintegy hetvenhétmillió forintba kerül majd. – Az itt lakóknak régi igénye már az utak kátyúmentesítése, és az is, hogy a Gyár utca felől ne járhassanak be a kamionok az iparterületre. Így ezt lezárjuk, a bejárás a továbbiakban a Tímármalom utca felől lehetséges - nyilatkozta a képviselő.

utfeujitas_sajtaj_pr_201808136.jpg

Lengyel László, a kivitelezést végző vállalat építésvezetője elmondta, mindhárom út új aszfaltot kap, kicserélik a burkolat szegélyét, emellett lokálisan pályaszerkezetet is cserélnekk. A járdát az egyik oldalon végig felújítják a Szövő utcában, másik oldalon a buszmegállóban, a Tímármalom utca járdájának pedig bizonyos szakaszait teszik rendbe, az egyik oldalon – sorolta a munkálatokat az építésvezető. Mindhárom úton cserélik a tönkrement csatornafedlapokat, minden víznyelőt szintre emelnek az aszfaltozás előtt.

utfeujitas_sajtaj_pr_2018081313.jpg

Nagy Ákos felhívta a figyelmet arra is, hogy az eredeti tervek szerint októberberre készült volna el a három út felújítása, most azonban úgy tűnik, várhatóan hamarabb, már szeptemberben átadhatják a forgalomnak ezeket a szakaszokat.

Pár hét múlva elkezdik a további utcarekonstrukciókat, a Településfejlesztési Operatív Program keretében benyújtott pályázaton elnyert 399,78 millió forint vissza nem térítendő támogatásból megújul a Glanzer utca, a Kerpely és a Téglagyári út valamint a Kabar utca is. Ezekkel a beruházásokkal összesen körülbelül négy kilométer hosszú út- és járdahálózat újul meg idén Miskolcon.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat