2021. április 22. Csilla, Noémi
Tosca, Momo, Ványa bácsi – idén három csapattal fut a Miskolci Nemzeti Színház
minap.hu/Miskolci Nemzeti Színház
|
2015. október 08. 16:44
|
frissítve: 2015. október 10. 15:53
Ötödik évadjához érkezett a Fut a színház elnevezésű program, melyre vasárnap a 30. SPAR Budapest Maraton Flora stafétájával indulnak a színházi szakma képviselői, köztük a miskolci teátrum csapata is.

    A Miskolci Nemzeti Színház csapata tavaly először indult a versenyen, és 10. helyezést ért el. A tavalyi sikeren felbuzdulva idén három csapattal áll rajthoz a miskolci teátrum, a csapatok nevét a bemutatók címei ihlették. A Tosca csapatban versenyez Regős Ádám, Valádi Zsolt, Kalászdi András és Csizmadia Péter. A Momo csapatában áll rajthoz Szabó Irén, Gazdóf Dániel, Varga Renáta és Vajda Éva. A Ványa bácsi csapatát pedig Oszterman Ferenc, Rusznák András, Simon Zoltán és Molnár Sándor Tamás erősíti.

fut_a_szinhaz.jpg

A tavalyi versenyen készült a kép. Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

A klasszikus 42,2 km-es távot 4 fős stafétákban teljesíthetik a művészek, színházi dolgozók. A tagok egymást váltva 11,6 km – 12,1 km – 7,1 km – 11,4 km-es szakaszokat futnak. A tavalyi színházi mezőnyben 23 csapat szerepelt, idén pedig 33 váltó képviseli a színházi szakmát.

fut_a_szinhaz_dijatado.jpg

Itt pedig a tavalyi díjátadó

Az útvonal Budapest legszebb pontjait érintve halad, a futókat végig zeneszó kíséri, a célban pedig sok ezer lelkes szurkoló tapsa várja őket. A Fut a színház – 2015 verseny csapatai által befizetett jótékonysági nevezési díj a Bajor Gizi Színészmúzeumot támogatja.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat