2019. június 16. Jusztin
Tóth Apor Eb-bronzérmet nyert Szófiában
minap.hu
|
2018. szeptember 17. 11:59
|
frissítve: 2018. szeptember 18. 16:26
A Miskolci VSC színeit képviselő Tóth Apor kiváló versenyzéssel szerezte meg a 90-kg-os súlycsoport harmadik helyét a múlt hétvégén, Szófiában befejeződött junior judo Európa-bajnokságon.

A junior korcsoportos fiúk mezőnyében utoljára 2014-ben, Tóth Krisztián állhatott dobogóra a korosztályos világversenyen, ő akkor világbajnok lett.

toth_apor_junior_judo_mvsc.jpg

Tóth Apor jobbra, kékben

Bulgáriában a 90 kilogrammos Tóth Apornak sikerült megtörnie a jeget. Ifjúsági világ- és Európa-bajnoki bronzérmesünk a ciprusi Georgiosz Krusszaniotakisz, a fehérorosz Aljakszandr Szidorik és a francia Amer Sofiane Ait Mohamed elleni sikerével jutott be az elődöntőbe, ahol rendkívül szoros csatában, az utolsó másodpercben kapott egy wazarit a török Mert Sismanlar-tól, így a harmadik helyért harcolhatott tovább.

A vigaszágról a bosznia-hercegonivai Toni Miletic érkezett ellenfélként. A két fiú között nem dőlt el négy perc alatt a medál sorsa, tehát jöhetett az „aranypont”. A Kálmán Tibor és Kikuchi Junna által felkészített Apor 6:45 perc után hajtott végre egy wazari értékű akciót, mellyel kiérdemelte a kontinens-bajnokság bronzérmét.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat