2019. március 20. Klaudia
Újra francia színpadon a miskolci szimfonikusok
minap.hu
|
2018. augusztus 10. 21:37
|
frissítve: 2018. augusztus 14. 09:31
Augusztus 13-án egy rangos fesztivál zárókoncertjén játszik a Miskolci Szimfonikus Zenekar a franciaországi Provence-ban. Az elmúlt két évben ez lesz a harmadik franciaországi szereplése a zenekarnak.

szimfonikus_filmfonia_180518_kz_1.jpg

A szimfonikusok a nagy sikerű, miskolci Filmfónia koncerten

A zenekar augusztus 12-én indul Sisteronba, ahol egy több évtizedes múltra visszatekintő művészeti fesztiválon, a Les Nuits de la Citadelle-on muzsikálnak majd. A közel egy hónapos rendezvény zárókoncertjén lép majd színpadra a miskolci együttes. Az est hegedű szólistája Sayaka Shoji, a zenekart új művészeti vezetőnk, Antal Mátyás vezényli.

Az együttes újra megmutatta magát a nemzetközi színtéren, s egyre több felkérést kapnak külföldi szereplésekre. 2016 őszén Párizsban, 2017 márciusában Nottinghamben, 2017 őszén Athénban, 2018 februárjában a párizsi Champs-Elysées Színházban játszottak, most Dél-Franciaország az úti cél. A következő évadokra is vannak már külföldi megkereséseik, amelyek jelenleg egyeztetés alatt állnak. Előreláthatólag 2019-ben is szerepelnek majd határon túli pódiumon, januárban Olaszországban, Ravennában muzsikálnak. Az együttes örömmel tesz eleget a turnéfelkéréseknek, hiszen ez szakmailag és emberileg is nagy élményt jelent számukra.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat