2024. május 26. Fülöp, Evelin
Utazás kiállítás 2019: középpontban Miskolc gasztronómiája!
Szabadi Martina
|
2019. február 22. 13:05
|
frissítve: 2019. február 27. 14:31
Miskolc egyre híresebb gasztronómiai kínálata mutatkozott be pénteken, a budapesti Utazás kiállítás második napján. Miskolc pavilonjában különleges, ínycsiklandozó kóstolókkal várták az érdeklődőket.

1g6a3980.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Mint arról már beszámoltunk, Miskolc átfogó, színes keresztmetszetben mutatja be egyedülálló értékeit a budapesti Utazás kiállításon. A turisztika, a borászatok, strandok egyaránt közönségcsalogató megjelenítést kaptak a standon. Pénteken Miskolc különleges gasztronómiájáé volt a főszerep, megmutatták magukat a látogatóknak Miskolc éttermei is. Kígyózó sorok várták a finomabbnál finomabb kóstolókat.

1g6a3460.jpg

Pethő Tamás, a zip's brewhouse szaktanácsadója elmondta, rengeteget fejlődött Miskolc gasztronómiája az utóbbi időben. Egyre érezhetőbb a városba irányuló gasztro-turizmus, reméli, egyre szélesebb körben tesznek szert ismertségre a város éttermei. – Az elmúlt 16 évem leginkább Budapesten és Spanyolországban telt, de persze dolgoztam Miskolcon is. Büszkén vallottam mindenhol, hogy miskolci vagyok.

– Igyekszem öregbíteni a város hírnevét – folytatta. – Egy ekkora kiállításon nehéz igazán megragadni az emberek figyelmét és személyességre törekedni, de Miskolc standja valóban impozáns, sokan jönnek kóstolni. Ha nem kérdez az érdeklődő, akkor sem engedem el úgy, hogy ne mondanék pár szót Miskolcról – hangsúlyozta.

A zip's kínálata tartalmazott két szűretlen búzasört is: egyik a Miskolci Mozaik nevet viselte, a másk pedig egy narancshéjas, korianderes különlegesség volt. Kóstolhattak a látogatók búzasörrel készült fekete kagylót, illetve a ház borával készített kagylókülönlegességet is.

1g6a3694.jpg

Az Avalon Park is képviseltette magát, a standon. A Közép-Európa legkiválóbb olasz étterme cím birtokosa természetesen ínycsiklandozó olaszos kóstolókkal várta a nagyérdeműt. Albók Gyula, az étterem séfje elmondta, szeretnék megmutatni, milyen csodák vannak Miskolcon, ízelítőt adni a laza olaszos ízvilágból, és az eredeti olasz alapanyagokból. Olasz tésztát, pisztáciát, olasz felvágottakat, borokat és pékségük házi finomságait mutatták be a kiállításon. Turucz Szilvia, az Avalon Park munkatársa kiemelte, rengeteg az érdeklődő az éttermükben, hihetetlenül tetszik nekik a park környezete, a táj, amely körülöleli a várost, és a tradícionális olasz ételeket is szeretik. 

1g6a3492.jpg

Nagy Réka, Miskolc Kulturális, Marketing és Kommunikációs Főosztályának vezetője kiemelte, rengeteg étterem képviselteti magát a rendezvényen. – Arra törekedtünk, hogy Miskolc az expo mind a négy napján bemutassa értékeit az érdeklődőknek. Már a szakmai napon is képviseltette magát a miskolci gasztronómia, pénteken és szombaton pedig a Miskolci Gasztro Klaszter neves éttermei  – például a Via Piano, a Drót Bisztró, a Végállomás vagy a Desszertem – is küldtek különlegességeket. Mindenki képviselteti magát a saját különlegességével –hangsúlyozta a főosztályvezető.

1g6a3915.jpg

Csanádi Tibor, vagyis „ULU, a kocsmaturista” is jelen volt az eseményen. Mint elmondta, nem csupán a gasztronómia, hanem a szórakozóhelyek és a pubok szempontjából is kiemelkedőnek tartja Miskolcot, megragadja a fiatalok figyelmét. – A miskolci főutca a szórakozóhelyek szempontjából a nagyobb városokkal is felveszi a versenyt. A helyek kulturáltak, valamilyen módon mindegyik egyedi. Miskolc olyan város, ahol jól tudja magát érezni a látogató – fogalmazott.

1g6a3538.jpg

A pénteki napon a Miskolci Balett produkcióját is láthatta a közönség a kiállítás színpadán. A különleges koreográfiában Miskolc elevenedett meg, a táncosok megidézték a város nevezetességeit: Lillafüredet, Miskolctapolcát, a Diósgyőri várat és természetesen a Miskolci Nemzeti Színházat is. 

1g6a4063.jpg

A 42 éves múltra visszatekintő Utazás kiállítás Magyarország első számú turisztikai workshopja. Idén február 24-ig várja az érdeklődőket a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A rendezvényen ez évben az élményszerzést és a látogatók széleskörű tájékoztatását helyezték fókuszba a szervezők. A hosszú hétvége folyamán bemutatkozik a belföldi turisztikai szektor, de úgyanígy láthatók izgalmas és egzotikus külföldi célpontok és természetesen az turisztikai szolgáltatók is, az „Aktív hétvége van” jelige alatt. Az esemény maga is egy utazás, melynek atmoszférája utazásra és kalandokra inspirálja a résztvevőt.

1g6a4091.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat