2024. május 26. Fülöp, Evelin
Véget ért az Oscar-szavazás, indul a visszaszámlálás
2019. február 21. 11:09
|
frissítve: 2019. február 22. 10:46
Befejeződött kedden az Oscar-szavazás, az amerikai filmakadémia mintegy 8000 tagja adta le voksát a jelöltekre a 24 Oscar-kategóriában, amelyek díjait vasárnap adják át a hollywoodi Dolby Színházban.

A szavazatokat a PWC ezzel megbízott tagjai számolják meg. Rajtuk kívül senki sem tudhatja az eredményt a ceremóniáig. A győztesek és győztes alkotások nevét lezárt borítékban juttatják el vasárnap a gála színpadára.

Idén a fekete-fehér mexikói Roma című dráma, Alfonso Cuarón önéletrajzi ihletésű alkotása, és a görög Jorgosz Lanthimosz A kedvenc című történelmi drámája kapta a legtöbb, tíz-tíz jelölést a filmakadémia díjaira. A Roma győzelmével a filmet forgalmazó Netflix első játékfilmes Oscarját szerezheti meg.

A ceremónián olyan sztárok adják majd át az Oscar-szobrokat, mint Elsie Fisher, Michael B. Jordan, Michael Keaton, Helen Mirren, Tyler Perry, Pharrell Williams, Paul Rudd, Michelle Yeoh, Javier Bardem, Angela Bassett, Chadwick Boseman, Emilia Clarke, Laura Dern, Samuel L. Jackson, James McAvoy, Melissa McCarthy, Jason Momoa és Sarah Paulson.

“Nagyon örülünk, hogy ezeket a csodálatos színészeket és filmkészítőket a műsorban üdvözölhetjük. Izgalmat, lendületet és meglepetést visznek az idei Oscar-műsorba” – hangsúlyozta a gála két producere, Donna Gigliotti és Glenn Weiss.

Az Oscar-díjátadót vasárnap este élőben sugározza a Los Angeles-i Dolby Színházból az ABC televízió, a műsort több mint 225 országban és térségben közvetítik.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat