2024. augusztus 22. Menyhért, Mirjam
A polgármesteri hivatal, a sportöltöző és a szolgáltató ház is megújult Felsőzsolcán
Spilman Nóra
|
2015. június 19. 11:41
|
frissítve: 2015. június 20. 11:16
A fejlesztés során épültek új játszóterek és biciklisáv is, illetve kibővült a térfigyelő kamerarendszer. A több mint kétéves átfogó beruházást ma zárták le. A fejlesztés 300 millió forintba került és az Európai Unió is támogatta.

Fehér falak, új padok- így néz ki felújítva a felsőzsolcai sportöltöző. Ez az egyik épület, ami az elmúlt időben újjászületett. De megújult a polgármesteri hivatal, új biciklisáv épült és kibővült a térfigyelő kamerarendszer.

"A bicikli út is kibővült a projekt keretében, játszóterek is felújításra kerültek, meg a többi közintézmény, úgyhogy mindenféleképpen pozitív változások történtek" - mondta Siegel János.

A fejlesztés két és fél évig tartott.

"Egyértelműen szükség volt, bár kamera volt, épületek voltak, de már megérett arra, hogy a felújítás az megtörténjen. Ha most megnézzük egy nagyon szép komfortos épület-komplexumokat kaptunk."- mondta Tóth Lajos, Felsőzsolca polgármestere.

A felújításokat teljes egészében az Európai Unió támogatta.

"Egy ilyen nagy funkcióbővítő című pályázatra mennyi pénz kell, több száz millió, és milliárdos nagyságrendű pénzek érkeztek a településre, nagyon sokáig kellene spórolnia a településnek, vagy törleszteni a hiteleket, ha az európai unió nem finanszírozná." - mondta Csöbör Katalin, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője. 

A beruházás 300 millió forintba került.

 

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat