2024. július 17. Endre, Elek
Nyíltvízi úszó vk – Kiss Attila a vb-erősségű mezőnyben is megállta a helyét
Kujan István
|
2015. június 20. 13:42
|
frissítve: 2015. június 22. 14:13
A több mint hatvanfős, vb-erősségű mezőnyben a tíz kilométeres táv nagy részében tartotta a lépést a legjobbakkal Kiss Attila, az utolsó körre azonban kicsit elfáradt és kihűlt az alig 21 fokos vízben. A mostani balatonfüredi verseny után jövőhéten már Portugáliában szerepel a miskolci úszó.

  A verseny lefújását követően nem sokkal telefonon sikerült elérnünk a fiatal úszót, aki mindenképpen pozitívnak értékelte, hogy a táv nagy részében tudta tartani a többségében felnőtt mezőny tempóját. Kiss Attila elmondta, a balatonfüredi verseny az első felnőtt nyíltvízi megmérettetés volt számára. Még nem úszott ilyen nagy és erős mezőnyben, fűzte hozzá.

Ami miatt kicsit elégedetlen volt, hogy nem tudta a végéig követni az élmezőnyt, az utolsó, 2,5 kilométeres etapra ráfordulva besavasodott és ki is hűlt az alig 21 fokos vízben. Nehezítette az úszók dolgát az is, hogy a végére felerősödött a szél is.

kiss_attila_150427_vcs_08.jpg

Minap-archív fotó: Végh Csaba

– Mindenesetre jó erőpróba volt ez a verseny. A következő versenyekre tapasztalat, hogy jobban oda kell koncentrálni, hogy a tempót tovább, könnyedebben tudjam tartani – mondta a végül a 43. helyen befutó, a mezőny legfiatalabbjai között induló Kiss Attila.

Édesapja is kiemelte, hogy hihetetlen időt úszott a mezőny, köztük a miskolci fiatal úszó is. Kiss Attila rámutatott, hogy a lányok mezőnyében sokan – de a férfiak között is jó néhány induló – feladta a versenyt.

nyiltvizi_uszo_vk_150620_mti.jpg

A férfi 10 kilométeres verseny mezőnye a balatonfüredi nyíltvízi úszó világkupán június 20-án. MTI Fotó: Kovács Anikó

A nőknél egyébként Risztov Éva második, a férfiak versenyében Gyurta Gergely negyedik lett a szombati Magyar Úszás Napja keretében rendezett balatonfüredi nyíltvízi úszó világkupán.

A Nyíltvizi Világkupa sorozat magyarországi állomása, valamint a következő hétvégi, a portugáliai Setubalban megrendezendő Világkupa forduló a magyar csapat résztvevői számára világbajnoki válogató is egyben. Portugáliában a hírek szerint még hidegebb, 20 fok alatti hőmérsékletű víz várja majd az úszókat – Kiss Attila mindenesetre már rengeteg tapasztalattal gazdagodva vág majd neki annak a versenynek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat