2024. szeptember 01. Egyed, Egon
Múzeumok Éjszakája – óriási tömeg az MVK-nál
Kujan István
|
2015. június 20. 20:59
|
frissítve: 2015. június 23. 15:21
Hömpölygő tömeg fogadta stábunkat délután 6 óra körül az MVK Zrt. Szondi György utcai telephelyén. Rengetegen voltak kíváncsiak a régi korok legendás járműveire csakúgy, mint a jövőt mutató új MAN-buszra.

  Nehéz lenne eldönteni, ki a legnagyobb sztár ma este az MVK-nál: az új gázüzemű buszra nem lehetett felférni, annyian akarták kipróbálni, megfogdosni Miskolc új közlekedési eszközét; a veteránjárművek mellett sorszámot kellett húzni, hogy mikor kerülhetünk végre sorra, hogy közös képet készíthessünk a Mustanggal; a tűzoltó és mentőautók mellett állva pedig már füldugóra lett volna szükségünk, annyiszor indították be a szirénát – mi erről inkább már letettünk.

mvk_muzeumok_ejszakaja_150620ml_7.jpg

A becslések szerint tavaly 3-4 ezren látogattak el az MVK-hoz a Múzeumok Éjszakáján – este 6 körül nem kellett nagy jósnak lenni ahhoz, hogy kijelenthessük: a 10 órai záráskor minden bizonnyal jóval több regisztrációt számolnak majd össze a közlekedési vállalat munkatársai.

mvk_muzeumok_ejszakaja_150620ml_32.jpg

Sokakat a veteránjárművek vonzottak – Kovács Mónika Mályinkáról egyenesen miattuk érkezett. Érdeklődésünkre elmondta, az MVK telephelyén most jár először, de a városi, Múzeumok éjszakájához kapcsolódó programokon a korábbi években már többször részt vett. Jövőre hideg élelmet is csomagol majd – a veteránbuszok, autók és motorok olyannyira tetszettek ugyanis neki, hogy ha jövőre is kiállítják őket, biztosan ismét ellátogat a közlekedési vállalathoz, de akkor már a múzeumokat sem hagyja majd ki.

mvk_muzeumok_ejszakaja_150620ml_19.jpg

Az MVK nemrégiben a sajtónak és néhány meghívott vendégnek már bemutatott új, sűrített földgázzal üzemelő, teljesen alacsonypadlós, klimatizált járművét a nagyközönség most láthatta először testközelből. Jeviczki Krisztina és édesapja, Jeviczki György nem győzte dicsérni a járművet – az édesapát a technikai paraméterek, a lányát pedig a kényelem fogták meg leginkább. Elmondásuk szerint most már leginkább abban bizakodnak, hogy lakóhelyük, Martin-kertváros felé is jár majd ilyen busz…

mvk_muzeumok_ejszakaja_150620ml_1.jpg

S hogy ki a legnagyobb kedvenc a kiállított járművek között? Ki-ki döntse el maga, mindenesetre egy bizonyos: az emberek többsége érzelmi alapon választ, hiszen könnyű egy pillanat alatt beleszeretni a rendőrség régi Moszkvicsába, vagy a legendás Ikarus 31-esbe. S ma már legalább annyira a miskolciak szívéhez nőtt a Skoda villamos, mint néhány hónap múlva az új, CNG-autóbuszok teszik majd.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat