2024. október 02. Petra
A hőség idején sok-sok vízről gondoskodik a város
minap.hu
|
2015. július 03. 12:50
|
frissítve: 2015. július 04. 22:28
Lesz párakapu, vízosztás, locsolás, de rendelkezésre állnak az ivókutak is. Az előrejelzések szerint ugyanis a napi középhőmérséklet legalább 3 napig meghaladja a 27 C fokot szombattól.

Már ezen a hétvégén, szombaton és vasárnap, valamint a jövő héten is a MIVÍZ Kft. munkatársai ivóvizet osztanak délelőtt 11 órától a Centrum Áruháznál, a Búza téren és a Villanyrendőrnél, egészen délután 3 óráig. Ugyanebben az időszakban és helyszínen a MIVÍZ Kft. felállítja a párakapukat is.

A Városgazda Kft. gondoskodik arról, hogy a belvárosban és a nagyobb forgalmú szakaszokon vízzel locsolják a város útjait szombat déltől szerda délutánig.

Városszerte több ivókútból enyhíthetik szomjukat a városlakók: ilyenek a LÁEV Kisvasút Lillafüred, a Csanyik-völgy Majális park, a Lillafüred buszvégállomás, a Lillafüred autóparkoló, a Miskolctapolcai park, a Népkert, a Városház tér, a Hajós-Pattantyús úti játszótér ivókútja, valamint a Jézus kútja.

kanikula_150608ml_08.jpg

A városban működő szökőkutak szombattól a nagy hőségre való tekintettel egészen szerda estig folyamatosan üzemelnek. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szökőkutak vize nem ivóvíz minőségű!

A városban több olyan bevásárlóközpont, nagyobb áruház, szolgáltató- és üzlethelyiség van, ahol hűsölni lehet. Ezekről a helyekről itt olvasható információ.

A Polgármesteri Hivatal kéri a tulajdonosokat és üzemeltetőket, hogy a hőségriadó idején legyenek tekintettel azokra, akik hűsölni térnek be ezekre a helyekre.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat