2024. augusztus 22. Menyhért, Mirjam
Vége a vérszívásnak - folytatódik az országos szúnyogirtás
MTI
|
2015. július 07. 11:09
|
frissítve: 2015. július 08. 11:37
Borsod-Abaúj-Zemplénben is elkezdődik a szúnyoggyérítés harmadik szakasza, több más térséggel együtt. Az országos szúnyogirtást a katasztrófavédelmi főigazgatóság irányítja, de az önkormányzatok önállóan is végezhetnek irtást.
Nem

A program harmadik hetében Borsod-Abaúj-Zemplén mellett Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar és Vas megyében, Győr, Komárom, Mosonmagyaróvár, Szekszárd és Szolnok térségében, a Dunakanyarban, a Csepel-szigeten, a Dráva mentén és a főváros egyes részein végeznek szúnyogirtást földi, illetve légi kémiai eljárással.

A terv kivitelezése az időjárás függvényében változhat.  Folyamatosan zajlik a központi szúnyoggyérítési programba időközben bejelentkező települések kérelmeinek elbírálása. Az igény indokoltságát minden esetben szakértők vizsgálják meg, ezt követően történik meg a szükséges engedélyek beszerzése, a többi között az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól.

Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést, illetve a kiemelt turisztikai helyszínek a Magyar Turizmus Zrt. támogatását is kérhetik ehhez.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat