2024. szeptember 04. Rozália
A Debrecent fogadja a labdarúgó NB 1 ötödik játéknapján a DVTK
Miskolc TV
|
2015. augusztus 14. 17:41
|
frissítve: 2015. augusztus 15. 21:07
Bár hazai pályán szerepel a miskolci csapat, de helyzete korántsem könnyű és nemcsak az egységes, szervezetten játszó ellenfél miatt. A bajnoki találkozót beharangozó tájékoztatón Bekő Balázs vezetőedző elmondta, hogy a játékosok, a csapat képességével nincs baj, de egy kis plusz még hiányzik a közös munkából a győzelemhez.

A szombat délutáni bajnoki részletezése előtt a DVTK vezetőedzője a hétközi kupameccsről szólt, ahol nemcsak a továbbjutás volt a kitűzött cél, a labdabirtoklás, a helyzetkihasználás is szempont volt, amit a harcos ellenféllel szemben sikerült megvalósítani. Ezáltal pedig felkészíteni a csapatot a soros bajnokira. A szakember kihangsúlyozta: az MTK elleni hibák senki ellen sem engedhetőek meg, különösen nem hazai pályán, a Debrecen ellen.

beko_balazs_150807_vcs_3.jpg

– Én nagyon bízom benne, hogy mindenki átérzi ennek a mérkőzésnek a felelősségét, hiszen nyilvánvalóan tartozunk a szurkolóinknak és mindenkinek azzal, hogy az MTK elleni mérkőzést feledtetni tudjuk – mondta Bekő Balázs, a DVTK vezetőedzője –, és bizton megígérhetem, hogy ez így is lesz.

Egy csapatnak sem jön jól, ha két kezdőjátékosa piros lapos eltiltás miatt nem szerepelhet, de felfordulást sem okoz Antal kapus és Kovács Gábor hiánya, akiket posztra cserélve helyettesít a szakmai stáb. Elvárásként fogalmazta meg a szakember, hogy az eddigieknél többet kell hozzátenniük a játékosoknak a csapat teljesítményéhez, egészen a végét jelző sípszóig.

– Ha az ellenfél elkövet hibákat, nekünk is büntetni kell. Az nem elég, hogy kidolgozunk helyzeteket, az nem elég, hogy kapufát rúgunk, nekünk is be kell rúgnunk ezeket a helyzeteket, mert a futballt azt gólra játsszák, és ebben nekünk vannak hiányosságaink.

Kim és Griffith hétfőn kezdheti a közös edzéseket, míg Husic továbbra is sérült, Nikházi ellenben lehet, hogy pályára léphet. Bekő Balázs a pénteki edzést követően dönt arról, hogy felrendel-e a tartalékból a fiatalokat a nagycsapathoz. A szombaton 18 órakor kezdődő DVTK – Debrecen bajnokit kedden tekinthetik meg a Miskolc Televízióban.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat