2024. szeptember 01. Egyed, Egon
Extázisban érezte magát a diósgyőri védő és támadó is
Kujan István
|
2015. augusztus 31. 16:24
|
frissítve: 2015. szeptember 01. 16:31
Nem egészen két perc alatt kétszer is bevette a DVTK az Újpest kapuját és így nagyon fontos győzelemmel zárták a piros-fehérek a labdarúgó NB I. hetedik fordulóját. A klub akciójának is köszönhetően a szezon eddigi legmagasabb nézőszáma volt Diósgyőrben – a 2-1-es siker után újra a régi hangulat uralkodott a stadionban.

dvtk_ujpest_150829_fkcs_21.jpg

Megvan a bizalom a szurkolókban, azt az is mutatja, hogy 4580-an tekintették meg a helyszínen a DVTK – Újpest bajnokit, mely előtt Barczi Dávidot ötvenedik DVTK mezben játszott bajnokija, illetve Lipták Zoltánt 200. első osztályú fellépése okán köszöntötték.

Ezen a bajnokin debütált új csapatában Manjrekar és első hazai bajnokiját teljesítette Novothny Soma – az első helyzet rögtön a kanadai válogatott előtt adódott. Sokkal veszélyesebben ért azonban véget a vendégek 12. percben elvégzett szöglete, ugyanis a kapu előtti tömörülésben Tamás Márk kezét érte a labda. A büntetőt – a jó irányba mozduló Rados mellett Balogh értékesítette.

A 34. percben az előre érkező Nagy találta el a keresztlécet, majd már a bajnoki végjátékában Novothny fejelhetett, de ekkor még nem rezdült a háló. Aztán a sérülések miatt, a hatperces hosszabbításban, igen. A 92. percben Bognár pazar szabadrúgásával egyenlített. A támadó később örömmel mesélte, hogy mind a két pontrúgás – a gólja után szögletből gólpasszt is jegyez – jól sikerült.

A 94.-ben jött a slusszpoén. Bognár szögletére többen is érkeztek, és Tamás Márk fejelte a hálóba a győzelmet jelentő gólt. A védőnek ez volt az első gólja az NB I-ben.

„Óriási extázisban éreztem magam, hogy eldöntöttem a meccset! További pluszt jelentett, hogy a kilencvenedik perc után fejeltem a gólt. Mit kívánhat még az ember?” – tette fel a költői kérdést Tamás Márk.

Az edzői értékeléseket is tartalmazó, bővebb összefoglalót a Miskolc Televízió keddi sportmagazinjában láthatják majd, 19.30-tól aztán újra átélhetik a DVTK – Újpest bajnoki 96 perc izgalmait a Miskolc Televízióban.

Nem

DVTK - Újpest FC | 2-1 | OTP Bank Liga | 7. forduló | MLSZTV, by ivan_aurel

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat