2024. szeptember 02. Rebeka, Dorina
Leégett a Szeles utcai virágnagyker teteje
Miskolc TV
|
2015. szeptember 10. 10:15
|
frissítve: 2015. szeptember 11. 16:02
Hatalmas tűz pusztított éjjel a Szeles utcában lévő virág nagykereskedésben. A tűzben az épület tetőszerkezete szinte teljesen beomlott.

A miskolci, a kazincbarcikai és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók órákig oltották a lángokat.

viragnagyker_tuz_150910ml_9.jpg

A fémszerkezet a lángok alatt teljesen megroskadt, és csaknem 30 négyzetméteren beomlott.  Az épületből még délelőtt is áradt a füstszag. Bent szétégett virágok, koszorúk és fémpolcok emlékeztetnek az egykori virágüzletre. A kereskedés épülete éjfél után kapott lángra.

viragnagyker_tuz_150910ml_15.jpg

Fotók: Mocsári László

A tűzoltók kilenc vízsugárral fékezték meg a lángokat.

"Az egységek 9 vízsugárral és kéziszerszámokkal órákon keresztül oltották a tüzet, amely lakóépületeket nem veszélyeztetett, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az eset során személyi sérülés nem történt, azonban az anyagi kár jelentős, ezért tűzvizsgálati eljárás indult." - mondta Dojcsák Dávid, a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

viragnagyker_tuz_150910ml_2.jpg

A helyszínen az üzlet tulajdonosát is kérdeztük. Mivel megviselték a történtek, nem akart kameránk elé állni. Annyit azonban megtudtunk, hogy a kereskedésben csaknem 200 millió forintos kár keletkezett. A tulajdonos szerint zárlat okozhatta a tüzet. A tűzeset körülményeit szakértők vizsgálják.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat